Der bliver spænding helt til det sidste om slutplaceringerne i dette års Metal Ligaen. Herning slog igen Aalborg efter en tæt match hvor midtjyderne var lige den tand skarpere.

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates: 5-2 (0-1, 2-0, 3-1)

Aalborg kunne med en sejr i Herning ikke bare revanchere sig for nederlaget i Final Four, men også så godt som sikre sig den samlede sejr i dette års grundspil. Herning havde kæden med Mathias Bau, Mads Christensen og Brett Perlini tilbage, men måtte altså stadig se bort fra Patrick Madsen, Lukas Lundvald og Miska Humaloja.

Trevor Gooch fik kampens første chance, og det var en ganske stor en af slagsen. Patrick Bjorkstrand fandt den målfarlige forward tæt under mål, men stærk første aktion fra Mac Carruth på stregen.

George Sørensen bestod også hans første test i Aalborg-målet da Mads Christensen ikke fik ordentligt træf på pasningen fra Mathias From.

Spændingen i hallen steg et par grader, da , Morten Poulsen sled sig igennem, men en stærk backchecking forhindrede landsholdsspilleren i at få luft under baghånden.

Godt halvvejs i perioden fik Pirates kampens første chance i powerplay, men Herning leverede en stærk og koncentreret indsats og målhornet kom endnu ikke i brug.

Julian Jakobsen måtte kort efter også tage plads i straffeboksen, men heller ikke værterne fik skabt meget i deres første powerplay.

En fejl i den midtjyske defensiv gav Aalborg føringen inden pausen, da Jonathan Racine satsede butikken på at nå pucken først, og derfor var det en smal sag for Gooch at bringe gæsterne i front.

Aalborg blev straffet

Anden periode åbnede med et par løse chancer i begge ender, mindre end tre minutter inde i perioden røg Phil Marinaccio ud for en høj stok.

Mac Carruth leverede en smuk redning på Thomas Spelling, der ellers smart blev sat op af Gooch. Stor redning fra den amerikanske keeper og også en vigtig en af slagsen.

George Sørensen ville ikke vige tilbage i målmandsduellen og han leverede en lige så flot redning da Bau ellers resolut klappede til den løse puck.

Mads Christensen erobrede kort efter flot pucken i offensiv zone, og var også uhyre tålmodig i afslutningen som han desværre måtte se prelle af på stolpen.

Hvor Aalborg havde mest puck i første periode, var tiden på pucken nu mere ligeligt fordelt. Dette var et direkte resultat af, at hjemmeholdet stillede sig et par meter længere op i banen og forecheckede mere aggressivt.

Bedst som Herning nærmede sig et overtag, skød Frederik Brændgaard ugeneret pucken ud af spil, og så var Aalborg tilbage i powerplay. Den åbne chance fik man dog aldrig skabt og derfor blev det heller ikke til scoring denne gang.

Et nyt drøn fra Mathias Bau blev også reddet af Sørensen, men da udligningen faldt var det et mere uvant navn. Jakob Jessen havde en forward placeret foran mål, og han brugte ham som den perfekte screening på det velplacerede håndledsskud.

En træt Herning-kæde skulle holde stillingen perioden ud, og de fik en hjælpende hånd fra Julian Jakobsen der dumt trippede Marinaccio.

Stolpen måtte således redde på ny for Aalborg da Mathias Bau ellers passerede Sørensen, men med 14 sekunder tilbage styrede Andris Dzerins alligevel Herning på sejrsskurs inden tredje periode.

Skarpe Herning

For Herning gjaldt det om at fortsætte med at spille og benytte offensiven som det bedste forsvar. Aalborg havde masser af tid og rigeligt med kvalitet i truppen til stadig at jagte de tre point.

Matt Salhany fik perioden første tilbud, men han blev mødt af en aggressiv Carruth der fik lukket af for canadieren.

Herning var anderledes skarpe, da de fik deres første mulighed. Mathias Bau pillede pucken fra Aalborg-backen på egen blå linje og serverede pucken for Brett Perlini, der sikkert satte den højt i målet. 3-1 til Blue Fox.

En fejl i egen zone hos Herning kort efter kostede til gengæld en reducering. En helt fri Jeppe Jul Korsgaard klappede lige så konsekvent den frie puck i nettet og så var afstanden mellem holdene igen nede på ét mål.

Begge hold investerede alt på hvor deres måde. Aalborg forsøgte at trykke midtjyderne i bund og Herning sled og slæbte i det defensive.

Joachim Linnet havde nær bragt Blue Fox yderligere foran, men forsøget sneg sig forbi stolpen. Aalborg fortsatte deres offensive spil og det kan som bekendt koste den anden vej.

Som da Phil Marinaccio fremtvang et straffeslag, som han selv stod for eksekveringen af. Han forsøgte sig med et forsøg mellem benene, men Sørensen lukkede flot af.

Spændingen bevaret, i hvert fald et par sekunder endnu. Opskriften var den samme som på tre af de foregående scoringer, og Gordon Ballhorn sendte fra blå linje pucken mellem venner og fjender til 4-2.

Brayden Low havde en ny reducering på bladet, men han missede på Carruth. Med fem minutter igen spillede holdene i fire mod fire uden det dog førte til nogle chancer til nogen af holdene.

Tiden var nu for alvor en faktor for Aalborg, og målmanden blev også trukket ud mens spillet fortsat kørte. Det udnyttede Mathias Bau til at cementere sejren og ikke mindst bevare spændingen om den endelige sejr i dette års grundspil.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Herning-Aalborg Esbjerg hentede pligtsejr og nærmede sig 4. pladsen