Fire mål og storspillende MacMillan og Poulsen i de første 20 minutter sendte Herning af sted med tre point

Herlev Eagles-Herning Blue Fox 2-5 (1-4,1-0,0-1) Herlev fik en forrygende start på opgøret i PM Montage Arena. Som altid kom Eagles flyvende ud fra omklædningsrummet. Der var ikke engang spillet to minutter, da Brett Thompson lagde pucken på mål fra en spids vinkel. Victor Rollin-Carlsson var over returen, Herlev var foran 1-0 efter 72 sekunder.

Tempoet var ganske højt fra start, Herning var velorganiseret i offensiven og Morten Poulsen udnyttede, at MacMillan og Flanagan satte ham flot op til en hurtig udligning.

Inden der var gået 10 minutter, havde Lasse Lassen udnyttet en misforståelse i Herlev-forsvaret, og gæsterne fortsatte ufortrødent.

Et kvarter inde i kampen slog Herning til med et dobbeltslag. Først fandt MacMillan træfsikre Morten Poulsen med en strålende pasning, og Poulsen lagde ligeledes op til 4-1-målet, som blev sat ind af Dimitri Kostromitin.

Sikke en periode af gæsterne, der spillede ganske effektivt i første periode, hvor de stærkt udnyttede Herlevs offensive trang.

Johan Skinnars gav Herlev håb med en hurtig reducering til 2-4 i anden periode i fem mod tre. Hjemmeholdet lugtede blod, og Rollin-Carlsson havde en stor mulighed efter syv minutter. Stærke 10 minutter af Herlev blev afløst af en stillingskrig, hvor Herning afventede og lurede på spilvendinger. Eagles formåede ikke at trænge igennem, og 2-4 holdt perioden ud.

Tredje periode med samme kampbillede.

Gæsterne styrede kampen klogt og fik forstyrret hjemmeholdets offensiv langt oppe i banen. Taktisk ganske flot sidste halve time af Herning, der holdt Herlev godt fra fadet.

Thomas Vilstrup Andersen skød på overliggeren tre minutter før tid, og Jonne Virtanen lukkede og slukkede med 5-2-målet i tomt bur. En fortjent sejr til Herning, der leverede en flot første periode og derefter på smartness og taktisk kunnen fik lukket de altid farlige Herlev-angribere ned.

Anden Herning-sejr på stribe på Sjælland, og det kompleks er i hvert fald overvundet.

Ingen Lefebvre-effekt endnu: Rungsted spurtede fra Odense og endte med at vinde uden problemer Christian Wejse: Man skal både kunne give og tage