Midtjyderne vandt "den tredje og afgørende" kamp i de to holds serie på en uge

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 2-3 (0-2,0-1,2-0) For tredje gang på syv dage stod Rungsted Seier Capital og Herning Blue Fox over for hinanden på isen i Metal Ligaen. Denne gang stod slaget i Bitcoin Arena, efter de to seneste matcher havde været i Kvik Hockey Arena. Det blev midtjyderne der vandt dagens match, der blev tæt til det sidste nøjagtig som i søndags.
Kampens første periode blev en relativ lige omgang, hvor Herning fik en god start på kampen. Godt fem minutter inde i kampen stødte store Patrick Madsen frem fra sin backposition og styrede gæsterne på 1-0. I øvrigt en rigtig fin flippasning fra Anders Poulsen.
Begge hold havde muligheder i overtal. Hjemmeholdet med ligaens bedste powerplay blev aldrig rigtig farlige når de fik muligheden. I den anden ende havde Brodie Dupont et slagskud på stolpen.
Inden første periode sluttede udnyttede Herning deres tredje mulighed i overtal til at bringe sig på 2-0. Reid McNeill sendte et skud ind i mellem venner og fjender. Skuddet fik lov at sejle ind bag Cristopher Nihlstorp, der havde sit udsyn dækket.
I mens første periode var en lige forestilling og begge hold havde et par fine muligheder i hver sin ende, så blev anden periode med hjemmeholdet i førersædet.
Rungsted skruede tempoet op i de første minutter og havde et par gode chancer med Nichlas Hardts forsøg på overlæggeren, som højdepunktet.
Herning fik for en stund sat en stopper for hjemmeholdets offensiv, da Mathias Bau gik på ydersiden af sin direkte modstander og lagde en baghåndspasning ind til Markus Jensen på bagerste stolpe. Jensen missede ikke og bragte udeholdet på 3-0.
Tempoet i kampen var temmelig højt, men begge hold var godt indstillet på hinandens offensive aktioner og derfor kunne det til tider blive lidt kedeligt at se på, fordi meget af spillet foregik på ydersiden.
Gæsterne fra heden kunne tage en 3-0-føring med sig til anden pause, vel vidende at de havde formået at holde ligaens bedste offensiv, samt powerplay til et begrænset antal åbne chancer og nul scoringer.
Mål til hjemmeholdet kom der til gengæld i tredje periode. Rungsted havde en del arbejdet at gøre for at komme tilbage i kampen. Udeholdet gjorde dog deres til at bringe hjemmeholdet tilbage i kampen.
To gange kom gæsterne i undertal i de første ti minutter af tredje periode og to gange scorede Rungsted. Tim Daly reducerede til 1-3 med et håndledsskud via fjerneste stolpe, sat op af Charlie Sarault.
Et par minutter senere var det var Nichlas Hardt der kunne first time hjemmeholdet på 2-3 også i overtal. 12. sæsonscoring til Hardt sat op af André Pison bag fra mål. Hernings træner Ben Cooper tog sin timeout i forbindelse med denne scoring.
Intensiteten steg for hvert sekund kampen nærmede sig sin afslutning, og man begyndte at fornemme “slutspilsstemningen” efter tre kampe mod hinanden på syv dage.
Rungsted tog for alvor teten i kampens sidste minutter og det blev en heftig kamp Herning kæmpede for at holde hjemmeholdet fra at få udlignet kampen.
Især i de sidste sekunder var Rungsted meget tæt på, men Herning holdt fast og tog tre points med hjem til heden.

Esbjerg vandt på forrygende første periode i Frederikshavn UGENS HOLD: Se hvilke spillere, der er med i sidste uges A-kæde