Midtjyderne banede vejen mod andenpladsen med to point hos de forsvarende mestre

Rungsted Seier Capital - Herning Blue Fox 2-3 (1-0,0-1,1-1) 0-0,0-1

Vigtigt top fire-opgør mellem Rungsted og Herning tirsdag aften i Bitcoins Arena. Det var hjemmeholdet, der inden kampen havde mest brug for sejren, mens Herning med en sejr kunne konsolidere sin andenplads i ligaen og dermed også hjemmebanefordelen i en eventuel semifinale. Det endte med to point til Herning og en 3-2-sejr til gæsterne efter straffeslag.

Rungsted var til dagens match uden tre centerspillere. Både TJ Moore og Frederik Høeg manglede udover langtidsskadede Anders Poulsen. Skaderne sendte William Boysen op, som center i kæden med Nikolaj Rosendahl og Mario Lucia.

Kampen var knap var startet, før gæsterne fra heden fik muligheden i powerplay. Den mulighed fik de dog ingenlunde noget ud af og hjemmeholdet var tydeligt det mest energiske hold i den situation.

Som første periode skred frem overtog hjemmeholdet begivenhederne. Herning med en klar gameplan om struktureret styrespil i mistzonen og en koncentreret indsats i egen zone. Rungsted derimod, kombinerede sig flere gange med hurtige pasninger ned i gæsternes zone. Derfra fik gæsterne dog ødelagt det meste og kun svensker-duoen Persson/Olsson var tæt på i kampens første 10-12 minutter.

Det tighte kampbillede fortsatte perioden igennem dog afbrudt af to udvisninger til gæsterne. Den første skulle Rungsted kun bruge 10 sekunder til at omsætte til scoring.

Mattias Persson flippede pucken videre til Shane Hanna, der truede med at skyde fra toppen, men i samme bevægelse lagde pucken af til Rasmus Andersson der firsttimede pucken i nettet til 1-0.

I forbindelse med målet tog Herning-coach Ben Cooper timeout. Tydelig utilfreds var Cooper. Intensiteten var heller ikke prangende fra det ellers vældig velspillende Herning-mandskab over de sidste par måneder.

Rungsted gik til pause med 1-0-føringen og der var tilfredshed at spore i hjemmeholdets lejr.

Anden periode blev indledt med to store chancer. Først var Hernings store center Jonne Virtanen alene igennem og i den efterfølgende spilvending var Shane Hanna pludselig meget fri tæt under mål. Der var ikke engang spillet 35 sekunder på dette tidspunkt.

Den opmuntrende start på anden periode blev afløst af stramt forsvarsspil og manglende kreativitet fremad banen. Rungsted var det hold, der ville mest men havde ikke rigtig evnerne til for alvor af deres overtag i puckbesiddelse.

Begge hold fik muligheder i powerplay og det udnyttede gæsterne bedst. Rungsted var i powerplay, da først Rasmus Andersson ikke ramte en hoppende puck på bagstolpen i en helt fri position. Den løse puck samlede Kristoffer Astorp op og løb den lange vej ned mod hjemmeholdets mål og gled forbi Shane Hanna, inden han sendte pucken ind bag Thomas Lillie.

1-1 med seks minutter igen af anden periode. Nu vågnede gæsterne en smule op og fik i et par situationer trykket hjemmeholdet ned.

Rungsted fik dog vendt det billede inden spillerne gik til anden pause, stillingen var dog fortsat 1-1. Bjørn Uldall blev i løbet af anden periode ramt af en høj stav fra Rungsteds Mario Lucia. Uldall måtte en tur i omklædningsrummet, men vendte tilbage til kampen inden pausen.

Rungsted indledte tredje periode med et minuts powerplay. Det blev 40 sekunder senere konverteret til en fem mod tre overtal i tyve sekunder.

Her nåede Rungsted at sætte Shane Hanna op til skud, der dog prellede af på stolpen. Herning slap med skrækken og overlevede de to udvisninger.

Herning fik midtvejs i tredje periode adskillige foræringer af Rungsted, der sendte pucken på gæsternes stave på vej frem i banen. Det kostede et mål til udeholdet. Brodie Dupont blev sendt afsted i fuld fart mod Lillie, som ikke kunne redde hjemmeholdet.

2-1 til Herning, der pludselig var i vinder position. Føringen holdt til 24 sekunder før tid, der dukkede Shane Hanna op med den forløsende scoring for hjemmeholdet, der udlignede kampen og sikrede Rungsted minimum et point i top fire-striden.

Overtiden blev en underholdende affære, hvor begge mandskaber havde både breakaways og ikke mindst store redninger fra deres keepere. Mål der dog ikke.

Dramaet fortsatte i straffeslagskonkurrencen, hvor Mattias Persson missede sit forsøg. Pucken stoppede simpelthen i den overskydende sne foran Simon Nielsen.

Rungsteds træner Hjalmarsson var dog stærkt utilfreds. Simon Nielsen havde nemlig lige inden skubbede alt det overskydende sne som var samlet ved stolperne ud foran sit mål så der nærmest var ufremkommeligt.

Der blev dog ikke noget nyt forsøg til Persson til stor frustration for hjemmeholdet, der kunne se dommerne skrabe sneen væk og anerkende hændelsen.

Ingen af de to hold puttede pucken i kassen, før Lasse Lassen scorede i sjette runde til Hernings fordel.

Stærk Seldrup, stærk Esbjerg-fight og to point i Aalborg Riekkinen blev helten i Herlev-sejr over Odense