Landstræner Mikael Gath glæder sig til at spille kamp igen.

Det er efterhånden et par uger, at hans ”mænd” dystede to gange mod Norge med en sejr og et nederlag til følge.

- Det har været en god træningsuge, og det bliver skønt at skulle i aktion igen. Vi har nogle nye spillere, som vi har spillet ind i systemerne og jeg fornemmer, at vi er kommet ganske langt i processen, siger Mikael Gath i telefonen fra Norge.

Han mangler stadig en række spillere, der skal konkurrere om de sidste pladser i VM-truppen. Der er aktuelle spillere fra finaleholdene SønderjyskE og Esbjerg, der lige får lov at slappe af. Den tyske finale med fire danske Bremerhaven-spillere, Nicholas B. Jensen, Phillip Bruggisser, Felix Scheel og Christian Wejse er heller ikke færdig endnu, ligesom Jesper Aabo Jensen sidder over i denne uge.

- Jeg regner ikke med spillere fra Nordamerika i den her omgang. Der er flere af dem, som stadig er i gang med deres respektive slutspil, så kommer der nogen ind, tager vi det som en positiv overraskelse, lyder det fra Mikael Gath.

Hvad skal I fokusere på i aftenens kamp mod Norge.

- Først og fremmest fokuserer vi på vores eget spil og ikke modstanderens. Vi skal være bedre i egen zone og stå lidt tættere i forsvarszonen. Vi vil også gerne have ekstra fart i spillet, så vi kan bestemme tempoet i kampen, funderer Mikael Gath.

Han har i de seneste uger også fulgt finaleserien i Metal Ligaen og glæder sig over et fint niveau i serien mellem SønderjyskE og Esbjerg.

- Det var lidt nervøst i den første kamp, men siden steg kvaliteten i alle spillets faser. Det var SønderjyskE’s kollektiv, der vandt serien. Esbjerg havde måske lidt mere spids, men til sidst gjorde det en forskel, at SønderjyskE bare kørte på med fire kæder, lyder det fra Mikael Gath.

Landskampen mellem Danmark og Norge sendes fra 18:25 på Metalligaen.tv. Henrik Bauch er kommentator.


Løverne tabte i Oslo, landstræneren forventer bedre indsats i morgen FREDERIK STORM RUNDER 200 LANDSKAMPE i aften