Matt Foget var på pletten og sikrede sønderjyderne bonuspointet i en stærkt underholdende affære i Frøs Arena

SønderjyskE-Herning Blue Fox 3-2 (1-1, 1-1, 0-0) 0-0, 1-0 Det er ofte tæt og medrivende, når aftenens to kombattanter tørner sammen på isen. Og i aften var een af de aftener. En topkamp mellem ligaens aktuelle nummer to og tre, der måtte helt ud i sjette strafferunde for at finde sin afgørelse, bød på nerve, tempo og to stærke keepere.

SønderjyskE var atter engang ramt på skadesfronten, mens gæsterne kunne mønstre fire angrebskæder og kunne måtte undvære sine U20-landsholdsfolk.

Ikke desto mindre trak værterne det længste strå, da den lille magiker Matt Foget blev den store helt i Vojens med afgørende scoringer i straffeslagene.

Kampen startede med et tidligt power play til hjemmeholdet. Overtalsspillet sad dog ikke lige i skabet, men alligevel kom Steffen Frank frem til en stor chance, men overplacerede sit skud. Hernings første store chance opstod, da Oliver Gatz trods god tid, sløsede i egen zone, men til værternes held, hamrede Mathias Bau pucken forbi Henriksens mål. Spillet var for en stund lidt afventende.

Og derfor gik der naturligt lidt tid, inden der atter var bud efter et føringsmål. En stærk spilvending af udeholdet gav en tre mod to, hvor finske Humaloja fik en gylden mulighed for at bringe midtjyderne i front, men han missede det store tilbud.

Godt midtvejs i perioden, var det gæsternes tur til at spille fem mod fire. Igen var Humaloja manden med chancen, men denne gang blev Nicolaj Henriksen stopklods for finnen.

SønderjyskEs box stod fornuftigt og pludselig kom Steffen Frank afsted og fik Mathias Borring med i en to mod to. Borring med afslutningen, men den sorte skive strøg snert forbi opstanderen.

Tempoet steg i spillet. Og det samme gjorde intensiteten. Herning prøvede at bide sig fast i hjemmeholdets zone, men sønderjyderne slap istedet afsted i en kontra.

Matt Salhany tog et træk ind i banen og så smækkede han ellers skiven ind bag Emil Kruse, der nok vil ærgre sig over, den puck fik lov at passere.

Kort efter strøg Martin Eskildsen forbi Herning defensiven, men denne gang tog Kruse fra. Og minuttet senere kunne den svenske keeper så se Morten Poulsen på fornemste vis udnytte en break away. Usvigelig sikker udligning af landsholdsforwarden. 1-1 efter første periode og det ærgrede utvivlsomt Mike Little.

Den lille amerikaner havde i periodens sidste tredive sekunder hele to store tilbud, men først missede han målet og dernæst fik Kruse afværget backens kvalificerede afslutning.

Gæsterne kom bedst fra start i anden periode. Mikka Kuukka fik en rigtig fin mulighed, men Henriksen var klar. Der var lidt mere snert i midtjydernes aktioner og mere flow i pasningsspillet i denne del af kampen. Men lidt ud af ingenting, kom værterne atter i front. Matt Foget vandt face off og Yannick Vedel var præcis som mod Herlev snarrådig med baghånden og passerede Kruse til 2-1.

Kort efter røg Kuukka til afkøling og gjorde dermed ikke tingene nemmere for holdkammeraterne. Vedel fik en stor chance, men denne gang plukkede Emil Kruse ham med griberen. Herefter tog udeholdet mere over. Sønderjyderne blev til tider snøret inde i egen zone.

Godt pres fra midtjyderne, men også dårlige beslutninger i den sønderjyske defensiv gav Herning gode vilkår. Hansson, Makinen og Bau havde alle udligningen på staven, men enten forfejlede de eller Henriksen stod i vejen. Midtvejs i perioden måtte også Henriksen dog give fortabt. Mathias Bau blev efterladt med god plads og den slags forstår den lange forward at udnytte. Et hurtigt riv og via stolpen i kassen, 2-2.

Der var fortsat en del opspilsfejl hos værterne og med langt til udskiftning i anden periode, gav det gæsterne rig lejlighed til masser af istid i offensiv zone. Endnu en fejlpasning sendte Mathias Bau alene igennem, men Henriksen agerede redningsmand for sine lyseblå holdkammerater.

Derfor blev det ved 2-2 efter fyrre minutter med masser af nerve og fart, hvor gæsterne kunne skøjte til pause med en lidt bedre mavefornemmelse end hjemmeholdet.

Tredje periode blev en stillingskrig og intensitet fik yderligere et nøk op. Gæsterne forsøgte at fortsætte takterne fra anden periode, men sønderjyderne var langt bedre til at afvise rævenes tilnærmelser nu. Ofte blev udeholdet holdt på ydersiden og kom man tæt på buret, tog Henriksen hvad der kom. SønderjyskE ventede på muligheden for hurtige omstillinger.

En sådan kom da Cam Brown kom afsted i en to mod en med Salhany. Brown tog selv afslutningen men den tog Kruse sig af. Humaloja var på spil i modsatte ende og flere gange var der trængsel i det lille felt, men hver gang var det Nikolaj Henriksen, der dukkede frem fra mængden med pucken i sikker favn.

Med syv minutter igen spidsede det til. Matt Salhany røg i straffeboksen for en tripping. Blue Fox satte overtalsspillet op, men hjemmeholdets box krigede af et godt hjerte og formåede at pille brodden af gæsternes power play. Tiden løb stille og roligt af klokken med Herning som de mest puckbesiddende, men med sønderjyderne hele tiden lurende på den kontra, der kunne afgøre matchen. De tyve minutter endte dog målløs og med 2-2 på tavlen måtte man ty til overtid. Her måtte Emil Kruse diske op med en formidabel redning, da Cam Brown spillede Salhany fri til en firsttimer.

I modsatte ende fandt Morten Poulsen Mads Christensen tæt under mål, men Henriksen fik med det yderste af benskinnen reddet “kastanierne ud af isen” for SønderjyskE. Dermed måtte man ty til den ultimative afgørelse, straffeslag. Her startede Mathias Bau med at score, men Cameron Brown slog hurtigt tilbage. De næste fire forsøg blev alle brændt og dermed var det stadig helt lige efter tre forsøg til hver.

Så blev det "Magiske Matt"-tid. Iskoldt sænkede han sønderjydernes fjerde forsøg, men Blue Fox var ikke slået. Malinen passerede Henriksen udlignede. Men Matt Foget havde flere tricks i ærmet. Endnu engang snørede den teknisk excellente Foget en ellers velspillende Kruse og sikrede dermed endnu et matchbold til SønderjyskE.

Og da Nicolaj Henriksen herefter snuppede Malinens andet forsøg var sagen klar. To point til SønderjyskE og et enkelt til Herning, efter en medrivende og temporig affære for øjnene af godt 1600 tilskuere denne tidlige aften i Vojens. SønderjyskE havde en stærk ankermand i Nicolaj Henriksen, men også Matt Salhany leverede glimrende og så viste den lille magiker Matt Foget sig flere gange frem med sin tekniske kunnen, ikke kun på straffeslag.

Gæsterne leverede en rigtig fin udekamp og havde bestemt også muligheder for mere end eet point til hjemturen til Heden. Mathias Bau farlig som altid og også Morten Poulsen og keeper Emil Kruse viste sig flot frem i Frøs Arena.