Kampstart 20:30 i Granly Hockey Arena

Så falder afgørelsen.

Esbjerg Energy og Rungsted Seier Capital kan ikke trække den længere.

Vi taler kamp syv og den ultimative afgørelse i aften i det vestjyske, hvor aftenens hjemmehold har haft en god weekend til at komme sig over skuffelsen fra fredag aften.

Her var Esbjerg blot fire sekunder fra at spille sig i finalen, inden Marcus Olsson satte 3-3-målet og dermed forlængede kampen. 20 minutter senere - efter en lang pause og kort inde i fjerde periode - satte David Madsen trumf på med 4-3-målet.

Den tidligere Esbjerg-spiller sænkede dermed sine holdkammerater fra tidligere på sæsonen for anden gang i serien i overtid.

Hårde mentale odds altså for Esbjerg i aften, men vestjyderne kan endnu engang se tilbage på en serie, hvor man altså ikke har tabt i ordinær spilletid endnu i seks kampe.

Spillemæssigt havde Esbjerg også styr over de sidste 30-40 minutter i Bitcoin Arena, men gik måske en anelse for defensivt ind til de sidste 20 minutter, hvilket altså blev straffet til aller- allersidst. Det var næsten hjerteskærende, men samtidig var afslutningen også alt det, som slutspilshockey indeholder.

Tænk bare tilbage til den legendariske afgørelse på DM-turneringen i 2004, hvor Esbjerg fik udlignet fire sekunder før tid i kamp syv mod AaB Ishockey og derefter vandt i overtid.

Hvad med i aften? Det er altid vanskeligt at forudsige, hvordan en kamp syv vil forløbe. Se bare på den seneste i dette slutspil, hvor SønderjyskE og Odense gav hinanden en tæt, taktisk affære, der endte 0-0 i fire perioder, inden Mark Auk scorede kort inde i femte omgang.

Det er svært at forestille sig, at det bliver målfattigt i aften mellem to mandskaber, der gerne vil spille fremad og åbne kampen op fra start.

Det store spørgsmål er naturligvis også, hvordan de to trænere indstiller spillerne rent taktisk. Er det forsigtigt eller fuld offensiv. Og er der overraskelser i kæderne? Esbjergs træner Jason Jaspers har serveretten i forhold til udskiftningerne.

Hold øje med: Hvem tager matchvinder-rollen i aften? Grayson Downing kunne være et godt bud for Esbjerg. Mattias Persson kom i gang for Rungsted senest og scorede sit første mål i slutspillet for nordsjællænderne.

Det forventer vi: Kamp syv er uforudsigelig. Esbjerg i en lille favoritrolle på grund af hjemmebanen og tung støtte i Granly Hockey Arena.

Statistikken: Esbjerg mødte Frederikshavn i kvartfinalen i sidste sæson, hvor modstanderne også vandt tre gange i overtid. Her mestrede Esbjerg også den nedtur og vandt med hele 5-0 i den syvende kamp. Det kan altså lade sig gøre at rejse sig mentalt.

Skader/karantæner: Esbjerg fik Andreas Grundtvig tilbage til den seneste match og mangler derfor blot Henrik Mærsk Clausen i opstillingen. Rungsted stadig uden Mathias Røndbjerg og Frederik Bjerrum, der begge er ude for sæsonen. Henrik Hetta var tilbage i seneste match.

HUSK - DER ER STADIG BILLETTER til Finlands-kampene Esbjerg-træner: De gamle dyder skal findes frem