Odense Bulldogs var 16 sekunder fra at tage en føring i kvartfinaleserien mod Herlev Eagles, men takket være en udligning fra Victor Cubars, og senere scoring i overtid af Joseph Jonsson, sikrede gæsterne sejren i et dramatisk tredje opgør mellem de to hold

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 3-4 (1-0,0-2,2-1) 0-1

Ganske som i seriens første to kampe, blev det en utrolig tæt og intens første periode, hvor begge hold måtte slide for hver en meter på isen. Chancerne var dog langt fra så mange som tidligere i serien. Herlev stod kompakt, og holdt de fynske værter på ydersiden, mens de jagtede chancer på kontraer. Netop på en kontra efter seks minutter, var ved at give sjællænderne føringen. Mikkel Bertelsen sendte Maksim Popovic alene igennem, men Stefanos Lekkas var på plads.

Odense fik deres første chance efter godt ni minutter inde i opgøret. I et powerplay, som i det første minut lignede spild, tog Otto Nieminen sagen i egen hånd. Med en voldsom acceleration skøjtede han forbi Herlevs backer, og var pludselig alene igennem imod Lukas Horak. I den direkte duel fik han lige præcis sendt pucken imellem benene på Horak til en fynsk føring efter ti minutter.

Herfra tog Odense fat i resten af perioden, hvor de i flere omgange var nærgående omkring Horaks mål, mens de fik stoppede Herlevs offensiv i midtzonen. Især Westin Michaud var tæt på at udnyttet en spilvending af Martin Larsen, men hans afslutning med baghånden blev reddet med skulderen af den stærke tjekkiske målvogter.

Dyre fynske fejl

Tættere kom Odense ikke i første periode og i anden periode skiftede kampen i den grad karakter. De sjællandske gæster fik en drømmestart, og skulle ikke bruge mere en 30 sekunder på at få periodens første chance, da Odense lavede en fejl bag mål, som Lekkas dog fik reddet.

Situationen kostede en udvisning til Igor Merezhko, og i overtallet viste Herlev sig dog langt mere effektivt end i deres første forsøg. Først var det Jospeh Jonsson som fik oceaner af plads til at skyde. Afslutningen ramte overliggeren, og kort efter sendte Jonsson pucken på tværs til Mathias Asperup, som i nærmest tomt mål fik udlignet.

Odense var dog tæt på at generobre føringen lidt over seks minutter inde i periode, da Westin Michaud på spektakulærvis fik sendt en afslutning mod mål. Den amerikanske angriber blev ramt af en afslutning, men opfattede situationen hurtigt, og nærmest sidelæns i luften fik han afsluttet, men Horak fik reddet med skulderen.

Herfra blev det et meget låst opgør uden de helt store chancer. Odense sjuskede i opspillet, og Herlev stod lavt i banen og afventede deres muligheder. Først med syv minutter igen fik kampen en ny drejning, da en stor fejl kostede endnu engang for hjemmeholdet. Nicolai Weichel og Sebastian Ehlers misforstod hinanden bag mål, hvilket gav en gratis chance til gæsterne, og Victor Cubars kunne let spille Tobias Åhstrøm helt fri foran mål, som med al tid i verden ikke fejlede.

Han fik flot og tålmodigt afventet Lekkas, og sendte pucken op i nettaget bag den prisgivne målvogter.

Scoringen rystede Odense Bulldogs, og resten af perioden kunne de i den grad takke Lekkas for at Herlev ikke fik afgjort tingene allerede efter 40 minutter. Odense lavede et hav af fejl, og Herlev var konstant først på alle dueller om pucken. Det gav store chancer til Mathias Asperup og Popovic, men begge måtte se deres chancer prelle af på Odenses målmand.

Kort før pausen var Odense dog lidt imod spil og chancer tæt på at udligne. Gunars Skvorcovs fik pludselig plads til at skyde, men hans afslutning ramte desværre for det fynske hjemmehold stolpen med blot 30 sekunder igen.

Højdramatisk tredje periode

Dermed holdt gæsterne fast i deres 2-1 føring inden tredje periode hvor hjemmeholdet skulle forsøge at skabe kampen og jagte en udligning. Det startede fint med en afslutning på overliggeren af Martin Larsen, men dernæst endte Odense med at tage et hav af udvisninger.

Hele fem udvisninger tog fynboerne i tredje periode, men trods store chancer og et par fem mod tre situationer forblev stillingen 2-1. Herlev var næsten FOR tålmodige i powerplayspillet, og det kostede, at man ikke fik sendt flere afslutninger ind foran Lekkas.

Det manglede dødsstød fra sjællænderne skulle koste dem dyrt. Odense fik selv chancen i et overtal kort efter, hvor de i den grad gav gæsterne en lektion i powerplay effektivitet. Efter de fik sat op i Herlevs zone, blev Igor Merezhko spillet fri til en førstegangsafslutning, som gik direkte i nettet. En stor forløsning for hjemmeholdet og fleste af de 1421 tilskuere.

Fynboerne kunne pludselig det hele, og overtog i den grad kampen. Herlev blev sat under stort pres og Kristian Jensen var nærgående med tre minutter igen. Minuttet senere lavede Brien Diffley nogle fantastiske driblinger, og fik pucken på mål.

Foran Lukas Horak lå den løs, og efter et par forsøg fik Gunars Skvorcovs fat i pucken. Med alt kaosset foran mål kunne Horak ikke nå på plads, og dermed kunne letten let score føringsmålet med to minutter igen af opgøret.

Dramaet ville dog ingen ende tage, og Herlev pressede i den grad på i de sidste sekunder af kampen. De fik sendt flere skud mod mål, og med 16 sekunder igen gæsterne udlignet.

En puck lå løs og med Lekkas og to øvrige fynske spiller inde i målet fik Victor Cubars på en eller anden måde slået pucken ind over stregen og sikrede den første overtidsperiode i serien.

I overtid var det gæsterne som var stærkest, og efter syv minutter fik Joseph Jonsson afgjort tingene, da hans afslutning tog en afretning og gik direkte i netmaskerne bag Stefanos Lekkas til gigantisk jubel blandt Herlev-spillerne, som stormede på isen for at juble med matchvinderen.

Herlev sikrer sig dermed føringen i serien, og hjemmebanefordelen inden kamp fire på fredag.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Odense-Herlev Travis Brown brød måltørken, da Esbjerg vandt 1-0