Yderst spændingsmættet og underholdende aften i Rødovre, hvor hjemmeholdet besejrede Herning med et enkelt mål i sæsonpremieren i egen arena

Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox 4-3 (1-1, 1-1, 2-1): Lysene i Rødovre Centrum Arena var atter tændt til en ny sæson i Metal Ligaen. Og hjemmeholdet lagde ud med en match mod Herning, der ligesom Rødovre havde tabt premieren.

Der var atter sang og stemning fra Rødovres fanafsnit ”Sumpen”, og hjemmeholdets fans sluttede aftenen med at skråle for fulde gardiner. Rødovre nemlig en tand skarpere end Herning, og derfor landede alle tre point hos de rødblusede. De to hold spillede en flot kamp med tempo og nerve, der gav spænding hele vejen.

En række Rødovre-spillere modtog hyldest inden opgøret, da spillerne har stoppet karrieren af forskellige årsager i de seneste to sæsoner. Der var en buket blomster og stor applaus til Benjamin Mauritzen, Thomas Olsen, Nikolaj Zorko, Kasper Jensen, Jonas Sass, Steffen Klarskov og Jannik Karvinen på isen inden første puckdrop.

En underholdende og tempofyldt indledning med forsøg i begge ender, men hvor både Emil Kruse og John Muse i henholdsvis Hernings og Rødovres mål lukkede ned.

Herning fik så småt et overtag frem mod midten af perioden med mere spil i Rødovres zone – dog uden at kreere de helt åbne muligheder på Rødovres amerikanske målmand.

Kampens første powerplay tilfaldt Rødovre med et par minutter til pause. Alberto Pison Stærmose fremtvang udvisningen til Herning, og hjemmeholdet leverede sublimt overtal. En masse afslutninger på Emil Kruse, der ikke kunne holde tæt til sidst. Brendan Harms var over en retur i modsatte side, og så var Rødovre i front til ellevild jubel.

Herning skulle dog kun bruge lidt over et minut, før der stod 1-1. Det var Miska Humaloja, som kom frem til afslutning til venstre i slottet. John Muse kun halvklarede, og så lå pucken i netmaskerne. Lynhurtig reaktion fra gæsterne og helt lige ved første pause.

Rødovre med kæmpe chance tre minutter inde i anden periode, men Brady Vail misbrugte på Emil Kruse stærkt presset af en Herning-spiller. Herning fik til gengæld en udvisning, og så viste Rødovre atter farlighed i overtal. Brendan Harms var igen på pletten på en retur tæt under mål, og så var hjemmeholdet foran 2-1.

Kort efter fik Herning sit første powerplay, men gæsterne fik ikke for alvor sat John Muse på prøve. Kampen fortsatte herefter i et ganske fint tempo med hurtige spilvendinger og gnist i nærkampene.

Brady Vail med stor chance for Rødovre mod midten af perioden, men Emil Kruse lukkede flot af i buret. I den anden ende var Morten Poulsen tæt på nogle minutter senere, men pucken prellede af på stolpen.

Med små otte minutter til pause fik Herning atter udlignet efter Rødovre-fejl på egen blå linje. Jarkko Malinen serverede pucken for Mads Christensen, og han sendte den i modsatte ende af målet. En ganske lige kamp i aften både på isen og måltavlen.

Ikke de store chancer i den resterende del af perioden, men masser af intensitet og drama på isen. Helt tydeligt, at de to hold i den grad var på jagt efter første sæsonsejr.

Fortsat gang i løjerne i tredje periode med masser af nerve og intensitet. Herning spillede sig frem til at lille overtag, men det alligevel Rødovre, der scorede næste mål. Frederik Kaels og Maksim Popovic i fremragende samarbejde, og så kunne førstenævnte sætte sidste stav på. 3-2 til hjemmeholdet efter syv minutter. Og Rødovres tilhængere kunne brøle for fulde kraft.

Herning var straks farlige i Rødovres ende, hvor Peter Hanssons forsøg tog stolpen. Rødovre vendte spillet lynhurtigt, og så stod der 4-2 på måltavlen. Blot halvandet minut efter seneste Rødovre-scoring sendte Brady Vail pucken ind bag Emil Kruse. Et flyvende hjemmehold, mens gæsterne ikke havde medvind med sine afslutninger.

Morten Poulsen kom alene med John Muse, men den danske landsholdsspiller fandt ikke opskriften på mål. Gylden chance til gæsterne, der i minutterne efter lagde tungt pres på hjemmeholdet.

Med fire minutter til pause var Maksim Popovic fremme med stor chance, men Emil Kruse lukkede af for yderligere scoringer imod.

Herning tog herefter timeout, og så blev der satset. Målmanden ud med hele fire minutter igen, og det gav straks bonus. Mads Christensen fik pucken over stregen, og så var der reduceret til 3-4. Og anden scoring af Christensen. Jubel hos den lille skare Herning-fans bag målet og maksimal spænding.

Emil Kruse tilbage i målet, men skøjtede ud igen med to minutter tilbage. Gæsterne lagde alt ind på udligning, og Rødovre sendte pucken ned mod et tomt mål i to omgange. Begge gange gled pucken lige forbi stolpen – og icing.

Stort pres til sidst, men Rødovre holdt stand, og så kunne de rødblusede ellers fejre sæsonens første sejr hjemme foran egne fans i Rødovre Centrum Arena. En glimrende ishockeykamp med højt tempo, masser af chancer og syv mål.

SønderjyskE tog "håneretten" efter medrivende lokalopgør OVER 4000 BILLETTER SOLGT til det nordjyske brag i aften