To mål i tomt bur afgjorde for de forsvarende mestre

Odense Bulldogs-Rungsted Seier Capital 3-6 (2-1,1-3,0-2) Spøgelseskulisse også i VinMedKant Arena i aften, hvor VIP-publikummet kunne nyde kampen på storskærm i ”Pucken”, men til gengæld ikke kunne komme ind i den iskolde hal, hvor Rungsted spillede for at bevare fjerdepladsen i grundspillet.

Den betyder ikke mere hjemmebanefordel, men til gengæld et enkelt bonuspoint i det reviderede slutspil, HVIS det kommer i gang senere på foråret.

Rungsted gjorde jobbet og vandt 6-3 over fynboerne, der til gengæld kunne glæde sig over, at Dale Mitchell mellem første og anden periode blev præsenteret som ny spiller til den kommende sæson.

Odense havde backup-målmanden på isen i aften: En duel mellem Kristiansen og Lillie i de to bure. Gode danske navne og fuld power på musikken i anden halvdel af første periode, der blev indledt meget stille.

Martin Larsen var i gavehumør mod sine tidligere og kommende holdkammerater ved kampens første mål. En kikset pasning fremad endte i staven på Vojtech Komarek, der kunne servere en friløber til Oliver True, der passerede Jon Lee-Olsen til 1-0.

Rungsted tog over og pressede på. Nikolaj Rosenthal var på pletten til udligning, og det lignede en god mulighed for at øge, da Rungsted sidst i perioden kom i overtal. I stedet stak Henry Hardarson uimodståelig af sted og afsluttede perioden med sin 2-1-scoring i undertal.

Allerede kort inde i anden – under den samme udvisning – udlignede Rasmus Andersson med et kongepift af et slagskud til 2-2. Næsten som sædvanlig var der en målfest af en vis kaliber i gang mellem de to hold.

Lige omkring den halve time var Rungsted foran med to: Først satte Lucas Andersen sidste et eller andet på et klumpspil i overtal, og Joachim Holten Møller drog fordel af perfekt Mattias Persson-arbejde efter en god halv time.

4-2 til gæsterne, der på det tidspunkt havde fin kontrol over kampen. Men Odense fik en livline igen, da Henry Hardarson kom af sted på kanten og passerede Thomas Lillie i noget, der lignede det lange hjørne.

Odense arbejdede hårdt for at komme tilbage i en tæt første halvdel af tredje, der havde sin foreløbige kulmination halvvejs, hvor Thomas Lillie flere gange måtte strække skinnerne inde foran mål i et par glimrende parader – også på et skud fra Cole Candella.

Til gengæld brændte det alvorligt på i den anden ende i et Rungsted-powerplay kort efter, mens en hård tackling på Henry Hardarson med tre minutter igen ikke blev efterfulgt af en udvisning, som Odense-spillerne plæderede kraftigt for.

Kort efter var Yannick Vedel tæt på udligningen, og Rungsted måtte tage en udvisning i samme sekvens.

Stærkt fynsk pres i slutfasen og seks mod fire med to minutter og 14 sekunder igen. Kort inde i overtallet hamrede Vedel pucken på overliggeren, men der gik ikke lang tid fra spillet igen blev genoptaget, til Mario Lucia havde pucken og lagde den ned i det tomme bur til 5-3 i gæsternes favør.

Også Martin Larsen fik såmænd lov at score i tomt bur og kom med et næsten undskyldende håndtegn ud til Odense-boksen.

Finalen på sæsonen for fynboerne, mens Rungsted-spillerne som Metal Ligaens øvrige mandskaber nu desværre kan gå på ufrivillig ferie.

Der var fist-bumps med handsker på og lige så forsigtigt dukkede VIP’erne op fra baglokalet i Odense for at klappe hjemmeholdet ud.

En helt igennem speciel aften var slut.

SønderjyskE tog seks på stribe mod Esbjerg Rødovre sluttede grundserien med straffeslagssejr over Frederikshavn