En omdiskuteret game misconduct i tredje periode afgjorde kampen i Bentax Isarena

Aalborg Pirates-Herlev Eagles 5-1 (0-0,1-1,4-0) Aalborg var igen under maksimalt pres i kvartfinalen mod et hårdt kæmpende Herlev Eagles-hold, men kunne for tredje gang trække sig sejrrigt ud af opgøret. Kampens afgørende moment kom, da Ulrich Linnet fik til delt en omdiskuteret game misconduct i tredje periode, som kostede gæsterne dyrt og afgjorde kampen.

Det blev en målløs første periode, hvor Aalborg var klart mest i puckbesiddelse. I flere omgange fik de kørt pucken flot rundt og fastholde lange, udmarvende angreb I Herlevs zone. Herlev fightede dog i defensiven, og holdt Aalborg på ydersiden, hvor det sjældent blev farligt.

Nordjydernes største chancer kom på skud udefra, hvor både Cody Donaghey og Martin Lefebvre var yderst tæt på at score, men Emil Jidskog var på plads. Det samme var han, da Tobias Ladehoff og Kirill Kabanov havde chancer tæt under mål, hvor han fik lukket vinklen godt ned.

Herlev havde også sine chancer i perioden, hvor de havde flere fine muligheder på kontrastød og nordjyske fejl i opspillet. Periodens største chance tilfaldt Kasper Larsen, der var tæt på at udnytte en stor defensiv fejl fra hjemmeholdet. Bag mål blev pucken tabt, og en hurtig pasning fandt Larsen helt fri i slottet. Larsen trykkede resolut af, men George Sørensen lavede en glimrende redning.

Powerplay på godt og ondt

Dermed gik holdene til pause helt lige, og i anden periode var det noget mere lige. Aalborg skabte stadig mest, men det var tydeligt at Herlev fortsat var farlige på omstillinger og en konstant trussel. Aalborgs helt store problem var især, at de ikke fik afsluttet deres angreb, og ofte lavede af en aflevering for meget.

Herlevs stærkeste våben i serien har været powerplay, og for tredje kamp slog den til i første forsøg. Tidligere har det været et skud fra Jesper Thornberg, men denne gang var opskriften en anden. Et skud fra Joachim Linnet blev ikke holdt af George Sørensen, og returen fik Joonas Riekkinen sendt i nettet.

Scoringen rystede hjemmeholdet gevaldigt, og det tog lang tid før Aalborg fandt spillet igen. Overraskende nok skete det i et Herlev-powerplay, hvor Aalborg overraskende nok fik udlignet. Jeppe Jul Korsgaard fik arbejdet sig til pucken bag målet, og med en hurtig baghåndspasning fandt han Lasse Bo Knudsen, som i tomt mål kunne gøre det til 1-1.

Powerplayet forsatte, og det var lige så hæsblæsende som det var begyndt. Først var Herlev tæt på at fange Aalborg i en udskiftning, men George Sørensen kom flot ud af sit mål, og sekundet senere slog Pierre-Olivier Morin kontra, og var tæt på at bringe Aalborg i front.

Mod periodens afslutning var Cody Donaghey utroligt tæt på at bringe Aalborg i front, da han modtog en pasning i målfeltet, men på en eller anden måde fik han sendt pucken forbi mål.

Dramatisk afslutning

Kampens vendepunkt opstod med godt tolv minutter igen, da Sebastian Bergholt fik tacklet Ulrich Linnet forover ind i banden, så Linnet røg ind med hovedet først.

Situationen kostede Aalborgs back 2+10 minutter for boarding. Da Ulrich Linnet, der var en anelse groggy, skøjtede forbi Aalborg-boksen, greb Victor Panelin-Borg fat i Herlev-spillerens trøje. Linnet blev forståeligt nok hidsig, og der opstod en mindre tumult mellem de to spillere, der endte med en game misconduct til Herlev-spilleren, mens Panelin-Borg slap for yderligere tiltale.

Det betød fire mod fire i de første to minutter og et efterfølgende powerplay til hjemmeholdet på tre minutter.

I fire mod fire var Aalborg skarpest, og fik bragt sig foran 2-1 med godt ti minutter igen. En hård kamp ved banden blev vundet af Martin Højbjerg og Julian Jakobsen, der i fællesskab fik sendt pucken tilbage til Cody Donaghey, som hamrede Aalborg i front med en sand kanonkugle.

Udvisningen til Linnet skulle blive endnu dyrere for Herlev, da Aalborg med otte minutter igen, scorede til 3-1. Julian Jakobsen modtog pucken lige foran mål, og efter en smuk kombination med Kirill Kabanov, endte pucken hos Cody Donaghey, som let kunne score i tomt mål.

Gæsterne var dybt frustrerede, og det kostede endnu en udvisning, hvor Aalborg virkelig viste skarphed. Igen var Cody Donaghey på spil, da han udnyttede, at en Herlevback mistede fodfæstet. Donaghey fintede skuddet, men lagde en pasning til Kirill Kabanov, som sendte skuddet på stolpen. Uheldigvis for Herlev ramte returen Jidskog, og gik ind til 4-1.

Herlev forsøgte at lave miraklet med uden målmand, men det var Thomas Spelling, som afgjorde kampen med en scoring i tomt mål til slutresultatet 5-1. Endnu en tæt kamp, hvor Aalborg i sidste periode fik sat tingene på plads, og nu har nordjyderne chancen for at lukke serien på fredag.

METAL LIGAEN TV: Jacob Gammelgaard efter Rungsted-Rødovre SønderjyskE afgjorde tidligt og er foran 3-0