Herning åbnede defensiv zone op i første periode og tabte kampen på 20 minutter

SønderjyskE-Herning Blue Fox 6-3 (4-1,1-1,0-2) Fredag aften tog det SønderjyskE to perioder at afgøre matchen mod Blue Fox. I aften behøvede værterne, der havde Emil Bejmo tilbage på holdkortet, men måtte undvære Mathias Borring, kun godt og vel en periode for reelt at sætte endnu en hjemmesejr på kontoen.

En intens og til tider ganske medrivende kamp bød på hele ni scoringer, og da sønderjyderne stod for de seks af dem, har de med tre sejre skaffet sig et ganske fordelagtigt udgangpunkt i kvartfinaleserien.

Der var fart over feltet fra første faceoff.

Begge hold lagde frisk fra land og to store chancer til Yannick Vedel og Emil Bejmo gav sønderjyderne chancen for en hurtig føring, men Simon Nielsen slap med skrækken.

Det samme gjorde Patrick Galbraith, da et yderst kvalificeret skudforsøg fra Cam Brace blev halvklaret og pucken kurrede langsomt forbi højre stolpe.

Morten Poulsen nåede også et fint forsøg, før gæsterne fik periodens første udvisning. Her slog værterne til for anden gang i serien.

En fin kombination satte Yannick Vedel fri for mål og den chance udnyttede han ganske køligt.

Kort efter havde Mads Eller muligheden for at fordoble føringen, men formåede ikke at sænke pucken i et næsten tomt mål. SønderjyskE fortsatte dog med at jagte den næste chance.

Den kom da Cam Brown sendte en ballon puck hen over midtzonen. Den opsnappede Matt Salhany og friløberen sænkede han, 2-0 til hjemmeholdet. Det fik udeholdet til at sætte tryk på kedlerne og under et minut senere, styrede Morten Poulsen pucken i nettet.

Herning forsøgte at lægge yderligere på, men da holdene hver fik en spiller i straffeboksen, slog SønderjyskE til. En retur fra Simon Nielsen endte på bladet af Cam Brown, der uden problemer sendte skiven i netmaskerne.

En udvisning kort efter til Steffen Frank, gav gæsterne muligheden for at spille fem mod fire. Man kom til er par fornuftige afslutninger, men netop som udvisningen nærmede sig sin afslutning, slog hjemmeholdet kontra.

William Boysen tog et par træk og hamrede så pucken ind højt i målet til 4-1. Det fik udeholdets boks til at reagere.

Simon Nielsen blev byttet ud med Frederik Søgaard, og det lykkedes også den unge målmand at holde buret rent den resterende del af periode. Faktisk var det Herning, der var tættest på at komme på måltavlen, da man fik sendt en puck snert forbi mål i periodens sidste minutter.

SønderjyskE skulle forsøge at spille videre i samme høje gear fra anden periodes start, mens udeholdet skulle prøve at fighte sig tilbage i matchen.

Allerede i første minut, måtte Søgaard dog have hjælp fra tværstangen for at forbunds Matt Salhany i at øge føringen. Og et minuts tid efter måtte han give fortsat, da William Boysen for anden gang denne aften sendte sig selv på måltavlen med et velplaceret skud.

En stor chance til Eskildsen fulgte, men så var det som om, hjemmeholdet mistede lidt fokus. Der kom flere små nærkampe og gæsterne kom bedre med i kampen og frem til flere chancer.

Blandet andet Reid McNeill og Morten Poulsen var tæt på at bringe Herning tættere på sønderjyderne, men Patrick Galbraith fik afværget  begge tilfælde. En udvisning til gæsterne gav lidt spil i gæsternes zone, men ellers var det småt, hvad SønderjyskE bød ind med.

Kort før pausen røg Matt Prapavessis en tur til afkøling, og her var udeholdet tæt på at kvittere, men det blev lige ved og næsten før pausen.

Da de to hold tørnede sammen i fredags, var det også med et fire måls forspring, SønderjyskE gik ind til matchens sidste tyve minutter.

I fredags slog Blue Fox hurtigt tilbage med to tidligere reduceringer.

Det var lige ved at lykkes dem endnu engang i aften. Kun godt et minut var der rundet på hal-uret, da midtjydernes bedste, Morten Poulsen, drev pucken frem over isen.

Hans afslutning halvklarede Patrick Galbraith, men Kristian Jensen kunne ubesværet skubbe returen ind til 5-2. Og kort efter var det med det yderste, at Galbraith forhindrede endnu en reducering.

Blue Fox søgte chancen, mens hjemmeholdet agerede mere passivt. Helt farligt blev det dog ikke fra gæsterne, og da Brodie Dupont røg i udvisningsboksen midtvejs i perioden, begyndte tiden så småt at rende fra midtjyderne.

Overtalsspillet fik værterne ikke noget ud af i denne omgang. Men tiden gik af klokken, og det virkede til at være hovedformålet for sønderjyderne i tredje periode. Man gjorde ikke mere end højest nødvendigt, og prøvede at køre sejren hjem uden at bruge unødvendige kræfter.

Lidt spænding kom der imidlertid alligevel og paradoksalt nok var det, mens hjemmeholdet var i overtal, at gæsterne fik scoret. Og det var enmandshæren Morten Poulsen, der endnu engang fandt vej til nettet, denne gang på en køligt udnyttet break away.

Da var der stadig næsten fire minutter tilbage at spille og Herning øjnende muligheden for et sent comeback. Frederik Søgaard blev trukket ud, men satsningen seks mod fem gav ikke pote.

I stedet lukkede Steffen Frank kampen med sin Empty Netter små to minutter før tid. 6-3 sejr til SønderjyskE og dermed samtidig også en 3-0 føring i serien mod Blue Fox.

Sejren var bestemt ikke ufortjent.

Sønderjyderne var klart bedst kampens første halvdel, og at gæsterne endnu gang fik lidt fat i kampens sidste periode, var udefra set nok snarere pga hjemmeholdet overlod størstedelen af initiativet til midtjyderne og koncentrerede sig om at forsvare føringen.

Simon Nielsen blev lidt gjort til syndebuk, da han blev pillet ud, men den tidligere landsholdskeeper fik bestemt heller ikke ret meget hjælp fra sine backs i første periode. Morten Poulsen spillede en stor kamp for Blue Fox, men det var for få andre, der for alvor bød ind for gæsterne.

Hos SønderjyskE sendte William Boysen to projektiler i nettet og derud over var blandt andre Matt Prapavessis igen en stærk faktor hos sønderjyderne, der nu blot mangler een sejr for at avancere til semifinalerne. Men som bekendt er den fjerde sejr altid den sværeste.

Sen afgørelse i Aalborg. Pirates foran 3-0 Rungsted fik igen knækket Rødovre til sidst