Rungsted Seier Capital-Rødovre Mighty Bulls 4-3 (0-1,2-2,1-0) 0-0,1-0
Rungsted mod Rødovre, en fredag aften. Umiddelbart en opskrift til en festlig hockey aften for fans af de to mandskaber. Grundet diverse coronarestriktioner var scenariet dog et helt andet, et mennesketomt Bitcoin Arena. Rungsted endte med at vinde, men endnu engang gav Rødovre rigtig god modstand til topholdet - nøjagtig som senest da de to hold mødtes.
Rødovre indledte opgøret med mest fart i skøjterne og var klart mest målrettet i deres spil. Et par gange fik gæsterne erobret pucken i Rungsteds zone, men skarpheden manglede.
Rødovre fik også muligheden i powerplay, men overtalsspillet kom aldrig til at fungerer for Mighty Bulls og i stedet var det Rungsted som fik bedre fat om tingene.
Det ændrede momentum blev styrket af en mulighed i powerplay til hjemmeholdet. Ligaens bedste i den disciplin, Rødovre klarede dog frisag.
Med knap fem minutter tilbage af første periode faldt kampens første scoring og ikke helt ufortjent var Rødovre som kom på tavlen Nicklas Carlsen sendte pucken helt op i modsatte hjørne fra den ene faceoffcirkel, sat op af Steffen Klarskov.
Det burde nok også være blevet 2-0 til gæsterne, efter en puck blev lagt på mål, stod Trevor Cheek klar på returen, men Cristopher Nihlstorp diskede op med en stor redning.
Set fra hjemmeholdets perspektiv blev starten på anden periode noget bedre spillemæssigt. Tre skud var sendt på mål inden der var spillet et minut, dog blev de alle klaret i sikker stil af William Rørth i Rødovre-kassen.
Nogle minutter inde i perioden fik Rødovre igen muligheden for at spille i powerplay, men heller ikke denne gang lykkedes det at konvertere. Ingen af de to hold kunne for alvor få skabt overtaget i fem mod fem.
Rødovre fik via en spilvending pludselig en kæmpe mulighed for at bringe sig i front med to mål. Anthony Manavian brændte den helt åbne mulighed på bagerste stolpe. Franskmanden var tydeligt rystet over at have misbrugt muligheden.
Rungsted fik deres anden mulighed i powerplay lidt over midtvejs i anden periode og denne gang udnyttede Metal Ligaens tophold muligheden. Shane Hanna sendte pucken i mål fra blå linje. Det spøjse i situationen var at der ingen folk var foran mål, men William Rørth formåede ikke at stoppe pucken.
1-1 blev til 2-1 til Rungsted kun 17 sekunder senere. Mathias Røndbjerg fra kanten fandt en helt fri Marcus Olsson der satte staven på og dirigerede den ind bag en sagesløs Rørth. Rødovre var lammet for en stund.
Udeholdet fik kort efter de to scoringer til Rungsted foræret en stor mulighed. Morten Jensen sendte i egen zone pucken lige op i bladet på Philip Schultz, der ikke tøvede med at udligne til 2-2.
De spillemæssige fejl fra hjemmeholdets side fortsatte og det udnyttede Rødovre. Rungsted fik ikke clearede pucken og og ikke mange sekunder efter havde Anthony Manavian scorede sit første mål i Metal Ligaen med et kanon slagskud. Stærkt af Rødovre at vende kampen igen, på trods af den lille nedsmeltning midtvejs i perioden.
Rungsted kunne have startet tredje periode på fremragende vis da Alex Wideman tæskede pucken på overliggeren efter kun 20 sekunder.
Herfra fulgte flere minutters tju-bang hockey, hvor først Rødovres Trevor Cheek brændte et breakaway og kort efter var det Rungsteds Charlie Saraults tur til at misbrug alene foran mål.
Hjemmeholdet kom på omgangshøjde med gæsterne nok en gang, da Nichlas Hardt kom fri til skud efter en længere sekvens i Rødovres zone. Skuddet blev styret i mål af Marcus Olsson, for hans anden scoring i kampen.
Ti minutter tilbage af kampen på dette tidspunkt og Rungsted med mere spilovertag. Især “svenskerkæden” med Persson, Olsson og Hardt fik meget spilletid og skabte flere gode chancer.
Rødvore var i kampens sidste minutter presset ned , men fik forsvaret sig på en god måde og gave ikke de helt store muligheder op. 3-3 og dermed overtid i en kamp ingen af de to hold fortjente at vinde.
I de fem minutters overtid var Rungsted tættest på at afgøre kampen, uden dog at kunne få pucken over stregen.
I straffeslagskonkurrencen gjorde Rungsted rent bord og scorede på alle deres tre forsøg og dermed tog hjemmeholdet det ekstra point og sejren på 4-3.

Esbjerg med fuld gevinst i Vojens Herlev vendte og vandt 7-4 i dramatisk opgør mod Odense