Herlevs ørne baskede igen med vingerne efter tre nederlag på stribe

Herlev Eagles-Herning Blue Fox 4-1 (1-0,2-0,1-1) Herlev havde alle muligheder for at hive tre vigtige point mod et svækket Blue Fox-mandskab i aften. Og den mulighed udnyttede hjemmeholdet til fulde ved at vinde 4-1 over gæsterne fra Midtjylland.

Kampen startede i højt tempo, og første spilstop kom først efter mere end fire minutter. Stor mulighed da skud fra Herlevs Lindqvist-Hansen, gav en retur, som ingen af de tre Herningspillere foran mål formåede at rage væk, men nærmeste Herlevspiller kiksede også i opsamlingen. Kort efter skud fra Hernings Jakob Jessen, som Jidskog klarede med benskinne og handske i kombination.

To udvisninger til Herning indenfor 50 sekunder gav stor mulighed til Herlev for at komme foran, men de kom kun frem til en enkelt mulighed, og det skud var langt over mål. Kort efter powerplay til Herning, hvor Thomas Andersen afsluttede skarpt, men Jidskog reddede nærmest med armhulen.

Hernings Brodie Dupont kom alene igennem, da en aflevering bagud af Herlev hoppede over staven på backen, men Jidskog læste nemt driblingen og reddede uden problemer.

Da der endelig kom hul på bylden og Herlev kom foran 1-0, var det på baggrund af lettere kaotisk spil. To afleveringer, der ikke blev ramt korrekt, og som snød Hernings defensiv og efterlod Simon Nielsen fanget ved stolpen. Joseph Jonsson var målscoreren for hjemmeholdet. Scoringen var den eneste i første periode, der sluttede med en 2+10 minutters-udvisning til Frederik Brændgaard og en efterfølgende to minutters til Daniel Baastrup-Andersen, der blandede sig.

En første periode med Herlev mest i puckbesiddelse, men ligeligt fordelt af chancer.

Anden periode var blot 25 sekunder gammel, da Herlev bragte sig på 2-0. Altid farlige ”Flash” Lindqvist-Hansen fik lov at spadsere ned foran Simon Nielsen, skære ind foran og let sætte pucken i nettet.

Herefter var Herning mest på pucken, men dog uden at blive decideret farlige. Knap fem minutter inde i perioden var Magnus Koch hidsig på Nicolai Weichel og en linjedommer og måtte ud i 10 minutter ekstra. Hernings powerplay var dog fuldstændig ideforladt og samme opspil blev afprøvet tre gange uden held.

Mathias Bau tacklede Anton Johansson alt for hårdt lige, da en afventende udvisning blev fløjtet. Svenskeren blev liggende længe på isen, men var heldigvis hurtigt tilbage igen. Herlev fik ikke noget ud af powerplay-muligheden og selv om Herning havde lidt mere snert i et nyt overtalsspil, lykkedes det ikke at få reduceret.

Netop som Herlev blev fuldtallige, slap de afsted i en tre mod en. Tre hurtige afleveringer, og med et drøn sad pucken i netmaskerne. Flot, flot spil og afslutning af Mattias Åkesson til 3-0. Billedet i anden periode var nogenlunde det samme som i første. Herning mest på pucken, men Herlev var lynende effektive.

.Blot 20 sekunder inde i tredje periode, kom Herning i powerplay på tavlen ved MacMillan, der reducerede og skabte håb, men kort efter var Herlevs Alexander Edström tæt på med et skud fra blå, som fløj mellem venner og fjender, og som Simon Nielsen først så i sidste øjeblik og fik reddet med stokhandsken.

De næste tre-fire minutter fik Herning lavet intet mindre end fem gange icing, uden at være decideret pressede. Men det var et meget godt billede på et hold, der for øjeblikket mangler stamspillere grundet skader og karantæner, og som ind imellem sejler i egen zone.

Spillet bølgede frem og tilbage, dog med Herlev mere afventende end de første fyrre minutter. Det gav mest spil i hjemmeholdets zone, men uden det gav kæmpe chancer til gæsterne. En enkelt stor mulighed til MacMillan skabt af Kristian Jensen der lavede plads med sin fysik, men Jidskog havde en god dag på kontoret.

Med lige under fem minutter tilbage var Herning tæt på i powerplay, men en stabil Herlevboks tillod ikke mange chancer. Faktisk havde Herlev den største chance mens de var i undertal, da de kom afsted i en to mod en, men Simon Nielsen blev den store i den situation. Med 1:10 tilbage trak Herning Simon Nielsen ud, og blot 23 sekunder senere cementerede Herlev sejren, da Magnus Molge satte pucken i det tomme mål.

Overordnet set en fortjent sejr i en spil- og chancemæssig lige kamp, men hvor Herlev spillede hurtigere og var mere effektive. Herlev ville ganske enkelt vinde mere end Herning ville.