Frederikshavn White Hawks – SønderjyskE 2-3 (0-2,1-0,1-0) (0-1)

Gæsterne fra Sønderjylland tog sejren i Nordjyske Bank Arena. To scoringer i de første fem minutter, og så først en scoring i overtiden, sikrede gæsterne to point i en herlig mandfolkedyst, hvor bundholdet i Frederikshavn igen måtte se sig slået. Der var dog gode momenter i spillet, og især i de sidste 30 minutter havde de godt fat i gæsterne.

Når man er bundhold så tilsmiler heldet sig sjældent. Det kunne White Hawks skrive under på allerede efter 36 sekunder. De havde ellers en gylden mulighed, da Daniel Galbraith sad til tidlig afkøling i straffeboksen. Men en hurtig friløber til Mathias Borring Hansen, der uassisteret kunne bringe gæsterne i spidsen blot syv sekunder efter udvisningen.

Det blev bare værre for Frederikshavn efter godt fem minutter, da William Boysen udnyttede passivitet i hjemmeholdets defensiv. Han slog til pucken, og så endte den bag tilbagevendte Galansky i høge-buret. 2-0 til gæsterne, der var flot bakket op af små 50 medrejsende supportere.

Av for en start Frederikshavn. Det er op ad bakke for tiden, og til dagens kamp var der samtidig skiftet ud på posten som kaptajn. Daniel Baastrup Andersen havde overtaget hvervet fra Christopher Frederiksen, der ikke har virket sig selv i de første otte kampe i Metal Ligaen. Måske byrden som kaptajn har været for stor for Frederiksen, der normalt plejer være en flittigt pointscorende spiller.

Der blev ikke scoret yderligere i perioden, hvor gæsterne fra Sønderjylland var det klart bedste hold. De var også et par gange tæt på 3-0, og især Desjardins styring burde have resulteret i en ny scoring til Simionis tropper. White Hawks til gengæld var alt for passive foran Henriksens mål, og man savnede en der ville tage initiativet offensivt for høgene.

SønderjyskE indledte anden periode med et ordentlig tryk ned mod hjemmeholdets mål. Det var som om Simioni havde sagt, at nu skulle de gå ud og afgøre den kamp. Vendelboerne havde svært ved bare at få pucken ud af egen zone, og gæsterne skød flittigt mod mål.

Men sådan ud af det blå kom hjemmeholdet frem til en chance, der endda resulterede i en scoring. Mikkel Bertelsen fandt Sebastian Brinkman fri foran mål, og Nikolaj Henriksen var prisgivet, da høgene fik reduceret til 1-2.

Vendelboerne fik nu færden af noget, og de næste par minutter var det deres tur til at sværme omkring gæsternes mål. Brinkman var tæt på en udligning, og det begyndte at ligne noget nu. Flot svaret igen af hjemmeholdet, der virkelig foldede sig ud i resten af opgøret.

Selvfølgelig var SønderjyskE stadig med i kampen, men de gange de blev farlige, var Galansky en sikker sidste skanse for høgene.

Boysen og Winder tog sig lige en omgang boksning inden anden periode var færdig, og måtte begge til en kort afkøling i straffeboksen.

Tredje periode indledte hjemmeholdet bedst. De fik lagt et fint tryk mod Henriksens mål, og efter seks minutter fik den nye kaptajn Baastrup sendt skiven ind i netmaskerne. Han tog chancen, og med et følt slagskud, og god trafik, sejlede pucken ind til udligning 2-2.

Det gav en kamp der bølgede frem og tilbage resten af tiden. Gæsterne med et forsøg der efter et par styringer snittede overliggeren, og Baastrup havde fået smag for afslutningerne i den anden ende. Ganske underholdende i Nordjyske Bank Arena.

Store chancer i begge ender. Johansson med to muligheder, hvor Henriksen i den ene hev en fremragende redning ud af ærmet. I den anden ende var Boysen tæt på, men Galansky ville ikke stå i vejen for kollegaen i den anden ende.

Det var en herlig fight der måtte ud i overtid. Den tog SønderjyskE med en scoring efter 1:05 af overtiden. Ganske symptomatisk for høgenes bundhold, så skete det ganske få sekunder efter at kaptajn Baastrup havde chancen for at sikre White Hawks sæsonens første sejr.

Det var David Madsen der slog til for gæsterne, og sendte de to point med hjem i bussen til Vojens.

Herning vandt på stærk åbningsperiode Rungsted vandt klart trods tidlig Rødovre-føring