Herning oplever en spillemæssig fremgang i disse dage, men mod ligaens suveræne tophold var det ikke nok. Aalborg satte en tyk streg under holdets klasse i denne sæson, og George Sørensen holdt nullet mod sine gamle holdkammerater.

Herning Blue Fox-Aalborg Pirates 0-4 (0-2,0-0,0-2) Selvom tabellen sagde noget andet var der en snert af topkamp i hallen inden kampen mellem Herning og Aalborg.

Begge hold lagde da også ud i et forrygende tempo og med fine chancer i begge ender. Blue Fox satte sig selv under unødigt pres et par gange, og topholdet fik testet Simon Nielsen i rævenes mål.

Det var dog efter et fint Herning-pres at nordjyderne bragte sig i front. Pucken blev hurtigt flyttet ud af egen zone og Julian Jakobsen sendte Martin Højbjerg alene igennem med Nielsen. Sidstnævnte blev sendt på halen og 1-0 til Pirates.

Første periode blev afviklet uden de store spilstop og dommerne tillod spillerne at gå til stålet.

Herning begyndte at hænge en smule efter, og Simon Nielsen måtte redde sit hold fra at komme yderligere bagud. Kirill Kabanov afsluttede resolut på en tværpasning, og midtjyden fik reddet med det absolut yderste af neglene.

Det skulle dog blive 2-0 til gæsterne kort inden pausen. Thomas Spelling besidder et fantastisk overblik og er ikke længere kun en regulær målsluger. I hjørnet fik han plantet Daniel Nielsen og med en knaldhård pasning satte han Felix Scheel op til en firsttimer.

Herning fik ikke svaret tilbage i en første periode hvor et velspillende Aalborg-hold fortjent var i front.

Aalborg i kontrol

Blue Fox skulle ud jagte et resultat fra anden periode, og det er faktisk i disse situationer at rævene har spillet deres bedste hockey i denne sæson.

Cam Brace havde først et nærgående forsøg med den fjerneste stolpe, og sekunder senere var han på vej alene igennem, men pasningen nåede aldrig frem til canadieren.

Den helt store chance måtte publikum dog stadig vente på, da Aalborg tog kampens første udvisning. To minutter senere ventede hovedparten dog stadig.

Reid McNeill viste vejen med masser af vilje og fight til stor irritation for Felix Scheel. Sidstnævnte slog ud efter canadieren og blev dermed næste mand i straffeboksen.

Pirates spillede uhyre aggresivt i boxplay og stressede gang på gang værterne. Derfor blev det aldrig rigtig farligt, og George Sørensen tog sig af hvad der kom fra rævene.

Blue Fox var dog klart mere på pucken i denne periode og det gav grund til optimisme på lægterne, hvor Blue Fox support nu indtog en mere central placering i hallen.

Cam Brace og Jeppe Jul Korsgaard havde begge nærgående afslutninger, og da Herning for tredje gang i perioden ikke fik udnyttet et overtal, så begyndte det efterhånden at se svært ud mod et Aalborg-hold som ikke satte mange skøjtetag forkert denne aften.

Pirates afgjorde

Kristoffer Astorp fik en stor chance for at skabe spænding for alvor, da han modtog pucken tæt under mål. Han fik dog ikke trykket ordentligt til pucken, og Georg Sørensen fik lukket mellem benene i tide.

Kort inde i tredje periode kunne Blue Fox igen forsøge sig i powerplay, og det lignede mere eller mindre sidste udkald. Det lykkedes så endelig for værterne at udplacere Sørensen, men stolpen tog sig istedet af afslutningen fra Cam Brace.

Et dramatisk uheld slog ned da to spillere løb sammen midt på isen, og Mikkel Højbjerg skøjtede til tjek i omklædningsrummet.

Vanvittig refleksredning fra Sørensen kort efter på forsøget fra Astorp, og så slog piraterne til på deres første chance i tredje periode.

Anders Krogsgaard fik sendt pucken ind til en helt blank Pierre-Olivier Morin kunne let gøre det til 3-0.

Kampen syntes afgjort selvom der godt og vel resterede en halv periode, men mod et kløgtigt, velorganiseret og bundsolidt tophold var det svært at se en vej tilbage for Blue Fox.

Et nyt powerplay kastede heller ikke en scoring af sig selvom Markus Jensen ramte overliggeren. Tiden løb også fra midtjyderne, som denne aften var oppe mod overmagten.

Tobias Ladehoff kunne sætte punktum for en helt igennem helstøbt indsats med sin scoring i tomt mål.