Eagles slog White Hawks 2-0 - Kyle Osterberg scorede det afgørende mål i undertal

Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks 2-0 (0-0,1-0,1-0) Det blev som næsten ventet - lige efter en landsholdspause - tæt og jævnbyrdigt mellem Herlev og Frederikshavn, der som ventet også indledte kampen ganske forsigtigt. Var man skarp på Oddset, kunne man vel stille og roligt have spillet på den målløse og ganske chancefattige første periode, der ventede tilskuerne i Spar Nord Arena.

Udvisningerne kom til at præge anden periode på mange måder. Først måtte Frederikshavns Rasmus Søndergaard en tur i straffeboksen, men nordjyderne overlevede og siden røg Eemeli Räsänen såmænd også ud i to plus to minutter. Daniel Baastrup Andersen måtte med ud, og Frederikshavn overlevede igen.

Ganske pudsigt var White Hawks i overtal, da kampens første mål faldt til Herlev. Jeppe Vinther fik ikke fat i en pasning på blå linje, og det moment opsnappede Kyle Osterberg og drog af sted. Amerikaneren slap fri og lagde elegant pucken ind gennem Mathias Seldrups ben. Der var spillet godt 37 minutter.

Herlev holdt føringen på 1-0 frem til anden pause og Lukas Horak arbejdede godt inde i hjemmeholdets bur. 412 tilskuere var mødt frem og Frederikshavn fik ikke rigtig tændt ild foran tjekken i starten af tredje periode. Tværtimod bankede hjemmeholdets spillere på et par gange oppe hos Seldrup.

Det blev 2-0 ved Magnus Molge i det 53. minut, da han fangede en puck inde foran mål i to omgange. Kæmpe jubel hos Herlev-holdet, der også nåede at få et mål annulleret inden slutsirenen lød.

Jari Pasanen satsede uden målmand i de sidste to minutter, men nordjyderne fik ikke held til at reducere og dermed var Eagles såmænd sikret tre point og en førsteplads i "felt to" i Metal Ligaen, hvor ørnene befinder sig sammen med Rungsted, Odense og Rødovre.

Frederikshavn tabte et skridt i kampen om førstepladsen og er nu fortsat fire point efter Aalborg i toppen for en kamp mere end lokalrivalerne.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy OPTAKT: Herlev Eagles-Frederikshavn White Hawks