Rungsted er i Metal Cup-finalen anno 2024 efter en bundsolid indsats i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 0-3 (0-2,0-1,0-0) Rungsted Seier Capital er i Metal Cup-finalen! Nordsjællænderne kom hurtigt foran i kampen mod Aalborg Pirates og så sig derefter aldrig tilbage. 19:30 i morgen er Rungsted Seier Capital igen på isen til finalen mod SønderjyskE.

Rungsted fik en sand drømmestart på kampen, da de efter blot 13 sekunder kom foran. Efter en faceoff fik nordsjællænderne vundet pucken tilbage til Morten Jensen som prompte trykkede af mod mål. Lige foran George Sørensen stod Mathias Asperup, som flot styrede pucken ind bag den chanceløse Aalborg -keeper.

Festen forsatte for de godt 300 fans fra Rungsted som havde taget turen til Aalborg, da Malte Setkov hamrede gæsterne i front med 2-0. I powerplay to backen selv initiativ og fik bragt pucken flot op gennem midten af banen og med et brag sendte han pucken ind i det lange hjørne bag George Sørensen.

Sparekassen Danmark Ishockeyarena var i chok over starten, og spøgelserne fra den famøse 2-11 kamp fra sidste kvartfinale mellem de to hold viste sig. Det lignede på alle måder den samme ydmygelse var under opsejling, fordi Rungsted var her, der og alle vegne i første periode.

Aalborg var rådvilde, og kort efter Setkovs scoring var Gustav Green tæt på at gøre det til 3-0 på en friløber som Sørensen lige nøjagtig fik sendt over mål. Senere var det Morten Jensen, som ramte stolpen efter en fejl fra Bo Hanson.

Det blev dog kun ved de to mål for nordsjællænderne i perioden trods det store overtag. Et mindre mirakel for hjemmeholdet, som var efter på alle facetter af spillet, og alt skulle forbedres markant i kampens sidste 40 minutter.

Hjemmeholdet kom bedre ud til anden periode og fik spillet sig en smule op. Dog var det langt fra nok til at skabe et overtag i kampen, som stadig var mest på gæsternes præmisser. Rungsted holdt Aalborg fra de store chancer, og kun momentvis var nordjyderne tæt på en reducering.

I den anden ende var gæsterne i stadig farligst, men George Sørensen lavede den ene store redning efter den anden. Han var dog prisgivet, da Rungsted helt fortjent kom foran med tre.

Igen var det i overtal, hvor de efter et minuts spil fik sat flot op, og med en smart pasning ind foran mål, hvor Jack Jacome stod helt fri. Jacome fik to forsøg foran mål, inden han fik vippet pucken op i nettaget bag George Sørensen.

Scoringen blev efterfulgt af ”Fire, Fire, Fire nul” fra Rungsteds fans, og det var millimeter fra de fik deres ønske opfyldt få minutter senere i flere omgange. Dog fik både Paul DeNaples og Bo Hanson lavet to heroiske blokeringer, hvilket holdt liv i en mikroskopisk spænding. En spænding som var tæt på at blive større, da Matt Salhany med fem sekunder igen af perioden ramte stolpen.

Dog forblev stillingen 3-0 til Rungsted Seier Capital, og dermed skulle Aalborg Pirates lave årets comeback i tredje periode. Et comeback som piraterne aldrig rigtig tæt på at skabe, selvom tredje periode var deres bedste.

Gæsterne holdt Aalborg fra de helt åbne chancer og blokerede et hav af skud foran Oskar Östlund. Rungsted ofrede sig helt vildt, og det kom til udtryk da Tim Wahlgren satte fremtidige liv på spil med en blokering med skridtet.

Dermed fik gæsterne stille og roligt minutterne til at gå, og efter tyve minutter i fin kontrol kunne de fejre finalepladsen, hvor de skal op imod SønderjyskE.

Den kamp spilles i morgen klokken 19:30.

OPTAKT: Rungsted Seier Capital-SønderjyskE VIDEO: SønderjyskE-fans i stor glæde