Nordjyderne var nede i sækken efter 12 minutter, men leverede en gevaldig vending på hjemmebanen

Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls 9-4 (4-3,3-1,2-0) Onsdag aften bød på en sand målfest i Sparekassen Danmark Isarena. Hele 13 mål blev det til, hvor Rødovre Mighty i 12 minutter lignede et hold, der skulle drille de nordjyske værter, men i stedet led et sviende nederlag.

Det startede ellers godt ud for gæsterne, som kom flyvende ud af startblokken. Allerede i det andet minut kom de foran ved Sebastian Strømstad, og få minutter senere scorede Jacob Böll i powerplay. Hjemmeholdet var rystet, og det blev kun værre, da Sami Moilanen gjorde til 0-3 på et piv af et fladt slagskud.

Sikken en start for de undertippede gæster.

Piraterne var nede i sækken, men en hurtig reducering i powerplay fra Joonas Niemelä satte gang i et stort nordjysk comeback i første periode.

To minutter efter Niemeläs reducering gjorde Jonas Brøndbjerg det til 2-3. Nordjyderne var pludselig helt med i kampen igen, og fire minutter senere udlignede Niemelä tæt under mål. 3-3 lignede det, at stillingen skulle være ved pausen, men 12 sekunder før pausen fuldende finnen sit hattrick fra en spids vinkel.

Anden periode blev mere rolig og kontrolleret. Aalborg Pirates satte sig på tingene, og satte det ene angreb efter det andet sammen mod et hårdkæmpende, men også træt Rødovre-mandskab. Det nordjyske pres blev dog holdt væk fra scoringer indtil seks minutter før slutningen på anden periode, hvor et smukt angreb resulterede i en scoring i tomt mål fra Patrick Bjorkstrand.

Scoringen til 5-3 fik gæsterne til at falde sammen, og kort efter blev det både 6-3 og 7-3, da Nikolaj Carstensen og Troy Lajeunesse scorede indenfor et minut.

Trods en reducering fra Christopher Rübenach inden pausen, så var der aldrig rigtig tvivl om udfaldet efter 5-3-scoringen, og i tredje periode scorede Aalborg Pirates deres ottende og niende mål i kampen. Godt hjulpet af flere udvisninger til gæsterne, som måtte tage hjem til Sjælland med et nederlag på 9-4 til ligaens tophold.

Finsk divisionsspiller giver SønderjyskE hjælpende hånd Herning arbejdede sig til sejr over Frederikshavn