Gæsterne vandt 3-0 i Spar Nord Arena

Herlev Eagles-Aalborg Pirates 0-3 (0-1,0-0,0-2) Inden dagens opgør var det 13 kampe siden Herlev sidst, havde besejret Aalborg Pirates, men fra kampens start var der optræk til at den statistik måske skulle ændres. Herlev sværmede omkring George Sørensens mål, men den tilbagevendte målmand havde flere redninger. Den største på en friløber til Luis Blak Olsen, som han flot parrede med stokhandsken.

Lidt mod spil og chancer var det gæsterne, som kom foran efter godt otte minutter spil, da Joseph Jonsson smed pucken væk bag mål efter en lidt nonchalant situation fra svenskeren. Pierre-Olivier Morin opsamlede pucken, og sendte den ind i slottet, hvor Tommy Giroux stod umarkeret. Uden tøvede sendte Giroux et skud ind under armen på en chanceløs Hanses i hjemmeholdet mål.

Piraternes scoring blev den eneste i perioden til trods for at hjemmeholdet forsatte med at presse, og var tæt på at udligne med fem minutter igen. I undertal forsvarede Herlev sig heroisk, og til sidst gav det Oliver Arle Östergren en friløber, men afslutningen ramte glasset bag Sørensens mål.

Dermed sluttede første periode 0-1, men Herlev havde chancen fra starten af anden periode for at bringe balance i regnskabet, da de startede perioden i powerplay. Hjemmeholdet fik dog aldrig rigtig sat overtalsspillet op, og Aalborg fik flot klaret de første to minutter af perioden uden de store chancer til Herlev Eagles.

Manglende skarphed kostede dyrt til sidst

Generelt var det lidt symptomatisk for perioden, hvor der var flere optræk til store chancer, men uden den påkrævede skarphed og held til at få noget ud af det. Alexander Lindqvist-Hansen brændte blandt andet endnu en friløber, mens Matt Salhany, som ellers er brandvarm for tiden, misbrugte en flot aflevering fra Magnus Boesen.

Mod slutningen af perioden fik begge hold yderligere to store chancer, til henholdsvis Joseph Jonsson og Tobias Ladehoff. Med stort set frit mål modtog de begge pucken, men deres afslutninger kom aldrig ind til målet takket være to flotte defensive aktioner, som gjorde at anden periode sluttede som den startede, nemlig 1-0 til de nordjyske gæster.

Herlev skabte nok store chancer til at få hul på bylden mod George Sørensen i tredje periode, hvor Luis Blak Olsen og Tobias Åhström i flere omgange var utroligt tæt på at udligne. Især Åhström med godt ti minutter igen, da han var tæt på at udnytte en stor fejl fra Anders Koch, men George Sørensen diskede op med en superredning på den åbne chance.

Den manglende skarphed kom til at koste hjemmeholdet dyrt, og med små fem minutter igen fik kampen sin afgørelse, da Tommy Giroux scorede sit andet mål i kampen. I et powerplay til gæsterne, hvor det nordjyske tophold ikke fik skabt det helt store i starten, var det en tilfældighed som gav en scoring. Efter et blokeret skud blev pucken opsnappet af Giroux i slottet, som for anden gang i kampen hamrede pucken iskoldt i nettet bag en chanceløs Erik Hanses.

Herlev satsede det hele til sidst uden målmand, men med 21 sekunder igen lukkede Pierre-Olivier Morin kampen med en scoring til 3-0 i tomt mål. Dermed holder Aalborg Pirates fast i Herning Blue Fox i toppen af Metal Ligaen, inden den indbyrdes kamp på fredag mellem de to tophold.