Det var Aalborg på det meste i aften, og de sejrede fortjent for anden dag i træk mod lokalrivalerne 60 kilometer længere nordpå

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 2-5 (0-1,2-2,0-2)

Det blev også Aalborg Pirates sejr i andendagsgildet af de nordjyske nytårskampe, da man fuldt fortjent vandt sikkert i Nordjyske Bank Arena. De danske mestre tog en lille blunder i dele af anden periode, men det var ikke nok til at hjemmeholdet kunne drage kapital af det. Det var Aalborg på det meste igen i aften, om end høgene kunne se sig mere i øjnene efter dagens kamp, modsat den de spillede for et døgn siden.

Gæsterne tog som ventet også initiativet fra starten af opgøret, og de nærmest sværmede omkring 200-kamps jubilar Galanskys bur. Chancer fik de også produceret, og de lignede nogle der ville have det her afgjort så hurtigt som muligt.

Anders Koch med en afslutning der ramte overliggeren, og kort efter var Julian Jakobsen på spil, da hans styring blev sendt på stolpen. Derudover kan man tælle de chancer som Galansky selv tog sig af, og så var kampbilledet ligesom slået fast.

White Hawks kæmpede noget mere end i aftes, hvor en tackling var en by i Rusland, og generelt ligger høgenes selvtillid på et meget lille sted. Det fungerer ikke for det nordligste hockeyhold i Danmark, og nu er man også blandt menig mand begyndt at snakke om, at slutspillet rent faktisk kan blive uden Frederikshavn i denne sæson.

Selv i powerplay godt midtvejs i kampen producerede man intet, og det ser generelt tyndt ud rent offensivt for tiden. Defensiven har det også med at sejle rundt, og det gjorde den ganske kort tid efter piraterne blev fuldtallige, da Anton Stenbakken mistede en puck der ellers var kontrol over, og fikst fandt Björkstrand en fri Tobias Ladehoff, og så kunne gårsdagens 500-kamps jubilar bringe de 500 medrejsende Pirates supportere i ekstase.

White Hawks blev noteret for to skud på mål i første periode, og det er alt for lidt i en hjemmekamp, hvor hallen for første gang i sæsonen var næsten helt fyldt op. 2511 tilskuere var vidne til det nordjyske lokalopgør.

Langt bedre anden periode fra hjemmeholdets side, hvor man nu også begyndte at røre på sig offensivt. Man smed måske lidt tøjlerne og tænkte nu skal det være, og det viste sig at være en god idé. Allerede efter godt to minutter tog Jonas Jakobsen sagen i egen hånd, fik fat i pucken, og skøjtede rundt om målet og lagde den ind bag en forgæves sprællende George Sørensen.

Høgene for alvor med i opgøret, og udligningen gav dem og publikum vinger. Der blev kreeret gode chancer, og pludselig var det vendt lidt på hovedet. Ikke at Pirates ikke havde chancer, for det havde de, og Galansky stod igen i aften en god kamp, hvor han blandt andet tog en friløber til Björkstrand. Men det var hjemmeholdet man lagde mest mærke til, og det havde måske endda også fortjent en føring.

Men så dummede man sig med en ekstra spiller på isen, og at give de røde powerplay er det rene gift. Det var det også her, da Tommy Giroux ikke længe efter kunne bringe Aalborg foran 2-1. Man kunne næsten høre sukket hos publikum, selvom de medrejsende Aalborg fans jublede.

Men høgene krigede videre, og både Anton Stenbakken og Mikkel Bertelsen havde store muligheder. George Sørensen havde virkelig overarbejde, og man sad og ventede på udligningen som ville være en naturlig konsekvens af tingenes tilstand.

Den kom med 46 sekunder tilbage af perioden. Mikkel Bertelsen sendte pucken ind i netmaskerne, efter forarbejde af svenske Robin Johansson. Det var fortjent med udligningen, og den burde høgene havde taget med sig ind i omklædningsrummet. Men bare 21 sekunder før slutsignalet fik Anders Koch alt for meget plads, og det skal man ikke give den stærke offensive back, der kanonerede pucken ind til 3-2 føring Aalborg Pirates.

Det gav gæsterne momentum med til tredje periode, hvor de efter blot 47 sekunder udbyggede føringen til 4-2. Tommy Giroux blev noteret sin anden scoring i aften, og han spillede generelt en rigtig god kamp den stærke canadier.

Det lignede en håbløs mission for White Hawks at komme tilbage i opgøret, og det var heller ikke de største chancer eller det store pres de fik lagt på de danske mestre. En solotur af Todd Winder godt midtvejs havde nær kastet noget af sig, men sekunder senere dummede man sig så med igen at være seks spillere på isen.

Det fik piraterne ikke noget ud af, men kort efter slukkede de lyset med Julian Jakobsen scoring til 5-2. Kaptajnen stod det rigtige sted, og kunne let sende skiven ind bag Galansky på flot oplæg af De Naples og Salhany.

Afslutningen på 2023 efterlader derfor de to nordjyske hold i hver deres ende af tabellen. Pirates går ind i 2024 på en førsteplads, alt imens de hvide høge må se i øjnene, at man slutter året på den knap så eftertragtede niendeplads. Det gør ondt i Vendsyssel, og der skal noget ekstraordinært til, hvis holdet vil fravriste Rødovre eller Herlev slutspilspladsen.

Disciplineret og kynisk Odense-sejr i Herning PHILIP SCHULTZ er tilbage i Esbjerg