For anden aften på stribe trak Pirates fra i toppen

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 6-3 (0-0,3-2,3-1) Aalborg er nu 10 point foran Herning i toppen af Metal Ligaen. Nordjyderne vandt i aften med 6-3 over Rungsted i en underholdende match, hvor begge hold skabte masser af muligheder.

Dermed tog Aalborg den anden sejr på stribe på to dage mod Rungsted. I går var det 4-2 og i dag 6-3 til Metal Ligaens før

Det var en vældig underholdende første periode, hvor det fine tempo fra fredagens kamp fortsatte.

Spillet gik ganske enkelt frem og tilbage mellem to angrebsivrige mandskaber, der satte begge målmænd, Sørensen og Östlund, på alvorlige prøver et par gange.

Rungsteds største chance var en friløber til Steve Whitney, som Sørensen blokerede, mens Aalborgs første powerplay – Maksim Popovic sad udvist – voldte Rungsted-spillerne en del problemer, dog fik nordsjællænderne afværget hjemmeholdet.

Julian Jakobsen ramte overliggeren tre minutter før pause, men det blev altså ved 0-0 efter de første 20 minutter.

Også fordi samme Jakobsen blev dømt for høj stok, da han hamrede en puck i nettet inde foran mål, mens Aalborg var i overtal i slutningen af perioden.

Manglede målene i første periode, kom de til gengæld i de midterste 20 minutter.

Der gik et par minutter, så havde Patrick Bjorkstrand flået pucken i nettet til 1-0, og med Bo Hansons glimrende slagskud i powerplay var Aalborg på 2-0 og det lignede en hjemmesejr.

Rungsted lagde sig ikke ned. Tværtimod.

Langsomt, men sikkert tog gæsterne fat i kampen.

Målfarlige Jack Jacome kæmpede sig ind bag Aalborg-backerne og hårdt presset lagde han pucken op i nettaget bag George Sørensen.

Rungsted fortsatte med at skabe muligheder. Et godt pres kulminerede med at Albin Lindgren i det 35. minut lagde pucken i nettet til udligning 2-2.

Gæsterne var tæt på i flere tempi i slutningen af perioden og pressede hårdt på for at komme foran. Det gik helt anderledes.

Pludselig slog Aalborg en hurtig kontra.

Nikolaj Carstensen var sidste mand på pucken og snød Östlund med en fin dribling. 3-2 til Aalborg efter 40 minutter. Det hele tegnede og tegner godt frem mod Metal Final4-semifinalen om et par uger på samme isflade.

Tredje periode var også med fuld power. Morten Jensen tacklede Calder Brooks så hårdt i banden, at landsholdsbacken modtog fem minutter for boarding, naturligvis en kæmpe mulighed til hjemmeholdet.

Den udnyttede Pirates til en 4-2-scoring af Patrick Bjorkstrand, der leverede sit mål nummer to på dagen.

Fire minutter senere måtte Jacob Gammelgaard i straffeboksen, og Aalborg var på spil igen i powerplay. Det var Matt Salhany, der styrede en puck i mål til 5-2, og det lignede afgørelsen på kampen.

Men Bo Hanson kludrede bag eget mål, tabte pucken og Filip Karlsson huggede til og reducerede. Vi havde en smule spænding tilbage.

Det var dog blot indtil samme Bo Hanson hamrede pucken ind helt ude fra blå linje. Östlund kunne ikke fange den og med seks minutter igen lukkede kampen.

Både Lasse Bo Knudsen og Jacob Gammelgaard måtte i øvrigt i tidligt i bad efter en batalje, hvor de to kamphaner endte i slagsmål bag det ene mål.

OPTAKT: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital