Svenskeren scorede hattrick og Herlevs stærke stime fortsætter

SønderjyskE-Herlev Eagles 2-3 (0-0, 2-0, 0-2) 0-1

1678 tilskuere var taget til mandagshockey i Vojens.

To hold, der begge kom med en fredags-sejr i bagagen, krydsede klinger i hvad der blev en til tider intens men sjældent velspillet kamp.

Hvad der takket være to power play-scoringer lignede en hjemmesejr efter fyrre minutter, endte med et stærkt Herlev-comeback, der efter overtid sendte to point gæsternes & ikke mindst svenske Tobias Åhströms vej.

Det blev ganske begivenhedsløse første tyve minutter.

Man måtte grave dybt for at finde noget, der kunne minde om målchancer periodens første halvdel.

Villiam Haag havde et godt forsøg direkte efter face-off og i modsatte zone var Magnus Povlsen på spil med en fin mulighed.

En hundrede procents chance bød periodens sidste halvdel dog på.

William Pelletier blev sendt afsted på en break away af Gabriel Desjardins, men den lille canadier sendte sit projektil forbi Hanses’ mål.

To minutter før pausen fik gæsterne så aftenens første mulighed i power play, da William Boysen røg en tur i straffeboksen.

Herlev havde et par nærgående forsøg, men måltavlen kom ikke på arbejde, 0-0 efter tyve minutter.

Der kom langt mere kog i gryden i anden periode.

Intensiteten steg et par grader og målchancerne blev også hyppigere.

Hjemmeholdets fjerdekæde viste gode takter og såvel Mikkel Skov som Anders Biel havde bud efter åbningsmålet.

Men også gæsterne legede med og Lindqvist Hansen udfordrede Nicolaj Henriksen.

Værternes første powerplay kom godt seks minutter inde i perioden.

Og det blev nøglen til aftenens første scoring.

Rasmus Lyø hamrede skiven mod buret og det lignede den blev rettet af undervejs og suste i nettet bag Hanses.

Kort efter var der atter overtal til hjemmeholdet. Her var Villiam Haag tæt på at fordoble føringen.

Fuldtallig fandt Herlev mere rytme i spillet, og aftenens store profil Tobias Åhström var meget tæt på at smide skiven i nettet.

Det samme var Magnus Povlsen, da han trak pucken ind foran mål og forsøgte at afdrible Henriksen, men keeperen med en stærk aktion på stregen.

Efter fjorten minutter kom der atter gang i svingdøren til udvisningsboksen.

Fem mod tre spil til sønderjyderne og her tog Gustav Nielsen sagen i egen hånd. Han gik den direkte vej mod mål og smed uden at tøve gummiskiven ind højt i målet, 2-0.

Hjemmeholdet fortsatte i overtal, men det var Herlev der fik vendt spillet og Lindqvist Hansen røg afsted på en break away.

Den lille svenske forward blev dog ud manøvreret af hjemmeholdets bedste, Nicolaj Henriksen.

Kort efter satte Rafnsson en alt for voldsom tackling på William Pelletier. Dommerne vurderede kort, men Herlev-angriberen slap med to minutter for boarding.

Kort efter var der ballade inde foran målet.

Svejstrup og Nilsen var ikke perlevenner og røg begge til afkøling. Men ingen scoringer i overtalsspillet.

En stor fejl af Oliver Gatz gav kort før pausen en stor chance til udeholdet, men afslutningen gik over mål.

Herlev indledte et stærkt comeback tidligt i tredje periode.

SønderjyskEs Daniel Galbraith stødte med frem og back kollega Oliver Gatz fulgte trop. Den disposition gav en motorvej til Eagles og det udnyttede gæsterne prompte.

Nikolaj Krag blev efterladt som bagerste mand og det udnyttede Tobias Åhström iskoldt, da han løb forbi ham og effektivt smækkede pucken ind bag Nicolaj Henriksen.

Gæsterne fik momentum, og havde et stolpeskud fra Nilsen.

Værterne fik imidlertid efterhånden kontrol og tilspillede sig et lille overtag knapt midtvejs i perioden.

Villiam Haag og Nikolaj Krag havde begge muligheden for at bringe sønderjyderne op med to, men Hanses leverede godt i buret.

Det lignede en svær point-mission for Eagles, da man røg i undertal med tre et halvt minut igen, men SønderjyskE fik ikke for alvor gjort overtalsspillet farligt.

Med et minut på klokken trak gæsterne keeperen i et sidste sats.

William Pelletier missede det tomme mål med få centimeter og i modsatte ende hev Henriksen flere store redninger frem.

Med ti sekunder igen, mens Herlev fortsat pressede på, begyndte hjemmepublikummet allerede så småt at fejre sejren, men det gav bagslag.

Udeholdet spillede dygtigt pucken rundt, mens værterne mistede overblikket og lod gæsternes bedste, Tobias Åhström stå helt fri.

Det tilbud takkede svenskeren ja til, da han kompromisløst hamrede pucken ind bag Henriksen med bare fem sekunder tilbage.

2-2 og overtid. Noget af en mavepuster for hjemmeholdet, men storartet kæmpet tilbage af Eagles.

I overtiden startede SønderjyskE med et forsøg på en taktisk genistreg.

Pelletier skiftede hurtigt ud, Svejstrup sprang ind bag Herlev-backen og fik en friløber. Men Svejstrup havde lidt for travlt med at hoppe ind og friløberen blev byttet til en to minutters straf for for mange spillere på isen.

Overtal til gæsterne og hvem andre end Tobias Åhström dukkede atter op som trold af en æske og fuldbyrdede sit hat-trick.

Hjemmeholdets bedste Nicolaj Henriksen var tydeligt frustreret og man forstod den dygtige keepers frustration, for han havde om nogen sørget for at give sønderjyderne muligheden for alle tre point i aften.

Hos Herlev var der omvendt stor og fortjent glæde. Sjællænderne har generelt haft et godt tag på SønderjyskE de seneste mange kampe og også i dag var der skarphed og villje til forskel.

Derfor var det set over godt og vel tres minutters hockey bestemt ikke ufortjent, at det var Herlev der kunne tage bonuspointet med hjem over bæltet.

GOALSHOW: Se målene fra SønderjyskE-Herlev OPTAKT: SønderjyskE-Herlev Eagles