"Hjemvenderen" scorede det afgørende straffeslag og sikrede Rødovre bonuspointet mod SønderjyskE

Rødovre Mighty Bulls - SønderjyskE 4-3 (1-2, 1-1, 1-0) 0-0, 1-0

Denne søndag eftermiddag var der en kamp i Metal Ligaen, hvor Rødovre Mighty Bulls tog imod SønderjyskE i en af de udsatte kampe fra SønderjyskEs Champions Hockey League eventyr. Rødovre skulle bruge point i bundstriden, mens SønderjyskE var på jagt efter point til Final4 regnskabet.

Rødovre havde revanche til gode efter et sviende nederlag på 0-7 i Vojens for bare en uge siden. Rødovre var til kampen uden Sebastian Bergholt og Edvard Lundmark i defensiven, hvor man kørte på med fem backs, mens Frank Gymer, Mads Eller og Andrew Bjergstad manglede på de offensive pladser, hvor man dog havde fået papirarbejdet i orden på tilbagevendte Marcus Almquist, der endte med at få en afgørende rolle i kampen.

SønderjyskE var til eftermiddagens kamp uden forward Valdemar Ahlberg til kampen, men kunne ellers stille i stærkeste opstilling til kampen.

Målmandsduellen stod mellem William Rørth for Rødovre Mighty Bulls og Mattias Pettersson for SønderjyskE.

Det var en rodet start på kampen, hvor det dog var Rødovre, der havde et par halve muligheder, men den første reelle chance kom efter små fem minutter, hvor Gabriel Desjardins fik muligheden, men Rørth var klar på chancen.

Kampens første powerplay tilfaldt SønderjyskE, hvor de fik spillet pucken godt rundt, og der var masser af bevægelse i omgangen med pucken, hvor Gustav Nielsen sendte pucken på stolpen. Derfor var det også fortjent, da Alexander Wiklund fik muligheden i slottet, hvor han var sikkerheden selv.

Kort efter blev det også 0-2, da Jonas Borring styrede pucken ind på et skud fra Rasmus Lyø på blueline. Da SønderjyskE kom i et nyt powerplay kunne det ligne en tidlig afgørelse af kampen, men Rødovre kæmpede sig ud af muligheden. Marcus Almquist fik en friløber mod Pettersson, men Pettersson blev den store i den duel.

Rødovre kom bedre med i kampen, og fik da også reduceret med et par minutter tilbage af 1. periode, da Christopher Rübenach sendte pucken i nettet via benskinnen fra en spids vinkel, hvor Pettersson ikke nåede at dække stolpen helt af.

SønderjyskE var tæt på at bringe sig foran med to igen, men Rødovre red stormen af, og gik til pause nede med 1-2.

Rødovre med den perfekte start på 2. periode, hvor Lasse Carlsen sendte en hård og præcis aflevering til Brandon Magee, der let kunne sende pucken i nettet bag en chanceløs Pettersson.

Det startede en stor SønderjyskE-offensiv, hvor det lykkedes for Rødovre at ride stormen af.

Efter små seks minutter af perioden opstod der lidt ond stemning på isen, da Jacob Böll satte en - ifølge hoveddommer, Jens Christian Gregersen, en ren tackling på skulderen af William Boysen. Det var Desjardins dog ikke enig i, og satte et par tacklinger i ryggen på Böll. De blev dog hurtigt skilt ad igen af liniedommerne.

Rødovre fik muligheden i powerplay kort efter, da flere af de sønderjyske spillere havde en kort lunte, men det var SønderjyskE, der kom til de bedste muligheder for at komme foran igen. Rødovre var meget offensive i powerplay, hvor SønderjyskE et par gange listede afsted, men William Rørth holdte Rødovre inde i kampen.

Et længere pres fra SønderjyskE bar også frugt, da de kom på 2-3, da William Boysen arbejdede godt ved banden, og Alexander Wiklund kunne let sende pucken ind til Joseph Jonsson, der hamrede pucken i nettet via overliggeren. Efter spil og chancer var det en fortjent føring til SønderjyskE efter de første to perioder.

SønderjyskE var tæt på at komme yderligere foran, da Joseph Jonsson skar godt ind foran mål, hvor han dog ikke fik træf på pucken, men ramte op under hjelmen på Rørth, der lige måtte sunde sig et øjeblik.

Det var Rødovre, der skulle ud og jagte en udligning, og den var også tæt på at komme i starten af perioden, men Pettersson var klar, da Almquist fik muligheden. I den anden ende var Rørth ligeledes klar, da Gabriel Desjardins fik muligheden.

Som perioden skred frem, kom der mere og mere af den intense stemning tilbage i kampen, hvor der blev fightet om alle pucke, og der blev tacklet ud ved banden og midt på isen. Dommerne lod spillerne afgøre det på isen, hvor der ellers var flere situationer, hvor de kunne have kaldt en udvisning.

Det var også en udvisning, der blev afgørende for den ordinære spilletid, da William Boysen røg i boksen for en holdeforseelse, og den mulighed var Sami Moilanen ikke sen til at udnytte, da han fik pucken tætunder mål, hvor han i anden omgang sendte pucken ind bag Pettersson.

Begge hold gik stærkt efter de tre point, men det lykkedes ikke for nogle af holdene, og derfor skulle der overtid til for at finde en vinder af opgøret.

I overtiden var det ikke meget, at holdene satsede, når de havde fået pucken. Pucken blev spillet sikkert rundt, uden at det gav de helt store muligheder.

Med cirka to minutter tilbage af overtiden kom Marcus Almquist afsted med god fart, men han blev lukket godt ned af Pettersson i målet, og det åbnede overtiden op, hvilket var med til at give bedre chancer i begge ender. Overtiden endte målløs, så vinderen af ekstrapointet skulle findes på straffeslag.

Rødovre startede på straffeslag, og vi skulle igennem hele otte runder af straffeslag før, vi fik en afgørelse. I de første seks runder var det målmanden, der var over pucken, hvor stolpen en enkelt var i vejen for Måns Hansson.

Men i syvende runde var det først William Pelletier, der scorede for SønderjyskE, og Marcus Almquist, der sikrede, at der skulle flere straffeslag til. Til sidst var det Nikolaj Krag-Christensen, der missede for SønderjyskE, og så kunne tilbagevendte Marcus Almquist blive den store helt for Rødovre med scoringen, der sikrede de to point til Rødovre.

Metal Final4-ræset: SønderjyskE tabte et skridt i Rødovre OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE