Blue Fox’ nye cheftræner Pelle Hånberg har været på jagt efter den person der skal stå ved hans side, når blårævene til den kommende sæson genoptager mesterskabsjagten. Nu er han fundet og det er en gammel kending af Metal Ligaen i Danmark.

Det bliver landsmanden Lars Ivarsson der kommer til at stå i boksen sammen med Pelle Hånberg, når det igen går løs med ishockeyen i Danmark. Den nu 59-årige svensker har et langt træner CV startende helt tilbage i 2003, og sluttende med at have været assisterende træner i Allsvenskan klubben Västerås IK.

Mest kendt i danske øjne er dog nok, at han har stået i spidsen for Frederikshavn White Hawks i sæsonerne 2012-13 og 2013-14. Her førte Lars Ivarsson nordjyderne til først en sølvmedalje og sidenhen en bronze i den sidste af de to sæsoner.

Lars Ivarsson kommer således med en stor ballast som både cheftræner og assisterende træner henholdsvis i Danmark og Sverige, hvor han har været både forbi ungdomshockey, HockeyAllsvenskan og ikke mindst den stærke SHL-liga. Men udover en stor erfaring som træner, så bringer Lars også en masse kampe som forsvarsspiller i flere store ligaer samt og ikke mindst det stærke svenske landshold med sig.

- Det var vigtigt for os, at når vi havde valgt at tilknytte Pelle Hånberg, så fik han også muligheden for at have stor indflydelse på, hvem der skulle være hans nærmeste medarbejder,” fortæller Blue Fox Sports Manager Daniel Nyegaard og fortsætter.

- Det har været en længerevarende proces og mange emner har været i spil til jobbet, hvor det har været vigtigt at finde den rette person, som har samme filosofi for lederskab og coaching som Pelle Hånberg, og det har vi fundet I Lars Ivarsson.”

Førstehåndsindtrykket har været vigtigt for Pelle Hånberg i sit valg af hans assisterende træner. Men det skal også være en person der kommer med et positivt bidrag til den filosofi der skal ligges for dagen.

- Da jeg mødte Lasse første gang, gav han mig et godt indtryk. Han har meget erfaring, men samtidig er han også et ydmygt menneske, som er dedikeret til sporten. Han kommer uden tvivl til at give vores hold en stor vidensmæssig indsprøjtning. Med en baggrund som forsvarsspiller, blandt andet også på det svenske landshold er det helt naturligt, at han kommer til at være ansvarlig for defensiven til den kommende sæson”, fortæller cheftræner Pelle Hånberg.

Det stod ikke umiddelbart i kortene, at Lars skulle vende tilbage til Danmark og Metal Ligaen igen, men med muligheden for endnu et eventyr udenfor Sverige, og så lige for Herning Blue Fox, så var betænkningstiden ikke så lang.

- Jeg blev både glad og overrasket, da jeg blev bedt om at komme til Herning. Jeg var i den danske liga for ti år siden og havde to fantastiske år i Frederikshavn. Det er en stor og spændende udfordring, at komme til Herning, hockeyens mekka, sammen med Pelle Hånberg. Det bliver utroligt inspirerende sammen med Pelle at stå i spidsen for holdet og forhåbentligt bringe guldet hjem til Herning sammen med det skønne publikum”, lyder det fra Hernings nye assisterende træner Lars Ivarsson.


Svensk målræv krydrer Blue Fox offensiven Rutineret svensk forward til Herlev