SønderjyskE tager imod Bremerhaven i et dansk-tysk "lokalopgør" - det bliver stort.

SønderjyskE's danske mestre vandt i preseason med 4-3 over de tyske vicemestre fra Bremerhaven, Fischtown Pinguins. 

I aften kommer tyskerne på besøg til en helt anden slags match, eftersom det gælder vigtige point i Champions Hockey League. Her er det vel nok tæt på at være SønderjyskE's sidste chance for at arbejde sig ind i top 16, der avancerer til slutspillet.

Samtidig forventes der altså op mod 700 tyske fans til kampen i Vojens, og disker sønderjyderne op med samme volumen på tilskuerpladserne, skal der nok blive fyldt godt op i Sydjysk Sparekasse Arena.

Kan SønderjyskE gøre noget på isen mod et tysk mandskab, der med Phillip Bruggisser, Nicholas B. Jensen og Christian Wejse tæller tre danske landsholdsspillere fra den seneste OL-kvalifikation og desuden har Felix Scheel med i angrebet?

Bremerhaven har i alt hele 17 spillere med fremmed pas, men nu af dem er altså spillere med "dobbeltpas", blandt andre Felix Scheel og Christian Wejse.

I DEL kan man kun bruge 9 udlændinge og have 11 udenlandske spillere i truppen, men her hjælper dobbeltpasset altså til at øge antallet af imports. 

Når det er sagt, så er Bremerhaven stadig en af de "små klubber" i den tyske liga rent budgetmæssigt, og det var nærmest sensationelt at klubben vandt grundspillet og nåede helt frem til finalen i sidste sæson.

SønderjyskE skal spille optimalt for at have en chance for at vinde matchen. 

Chancerne skal udnyttes, når de kommer, hvilket ikke var tilfældet, da sønderjyderne mødte Straubing i torsdags (0-3) og holde sig ude af boksen, som SønderjyskE ikke gjorde i Salzburg, hvor østrigerne straffede SønderjyskE's hårdt og kontant i powerplay. 

Under alle omstændigheder bliver det en hockeyfest i Vojens. 

Kampen sendes direkte på TV3 Sport fra klokken 18:50. 

 


HOCKEY-PODCASTS: Førstekæden, Bulldogs og NHL-Alliancen er udkommet Mikkel Persson indstiller sin hockeykarriere