De danske mestre spillede i en storslået kulisse i det sydtyske

Straubing er en traditionsrig tysk klub, der i de seneste sæsoner stille og roligt har markeret sig som et af stærkeste hold i Deutsche Eishockey Liga. I går var der over 4000 tilskuere på Eisstadion am Pulverturm, hvor hjemmeholdet tog imod SønderjyskE i CHL-premieren.

På forhånd var tyskerne favorit til at vinde kampen, for DEL er både lønningsmæssigt og spillemæssigt en tand eller to over Metal Ligaen. Det blev også til den ventede hjemmesejr, men ikke uden sværdslag, for SønderjyskE gjorde en god figur trods et nederlag på 0-3.

Det var mest af alt, fordi tyskerne lige havde overhånd i de afgørende situationer og var lidt skarpere omkring de to mål, skriver både SønderjyskE's hjemmeside og Der Nordschleswiger i referaterne fra kampen. 

Det blev til et tysk mål i hver periode og dermed 3-0-sejr til Straubing. SønderjyskE kører videre til Salzburg og søndagskamp i Østrig og havde imponerende 150 fans med i det sydtyske. 

Jacob Schmidt-Svejstrup gjorde status overfor Der Nordschleswiger efter kampen. 

- Straubing-fansene sang højt, men det er også fremragende, at vores fans bruger 10 timer i bus for at bakke os op. Det var en sjov oplevelse, selv om vores smil havde været lidt bredere, hvis vi havde scoret et par mål, sagde han. 

- Jeg har spillet både U20VM og DM-finale, og atmosfæren her var virkelig blandt de bedste, jeg har oplevet. Vi spillede mod et tophold i en Liga, hvor 90 procent af vores omklædningsrum gerne vil opholde sig. Det var sjovt at spille mod en DEL-klub og måle sig mod dem. Det var tydeligt, at de er vant til at spille i et højere tempo, men jeg føler ikke, at vi blev kørt rundt på nogen måde. 

- De scorede et enkelt mål i fem mod fem og to i powerplay. Vi skulle have holdt os fra straffeboksen og udnyttet vores målchancer bedre, konstaterede angriberen. 


MÅLFEST I RUNGSTED: Gæsterne tog sejren i straffeslag ET JAKOBSEN-MÅL var nok til Aalborg-sejr