- Der er rigtig meget talent i Metal Ligaen, siger Metal Ligaens øjeblikkelige topscorer

Darien Craighead har taget Metal Ligaen med storm.

Aalborg-forwarden kom til Danmark fra Glasgow Clan i den britiske Elite Ice Hockey League, og har allerede lavet hele 17 point i 10 kampe. I sidste uge lavede han fem point i kampene mod Esbjerg og Frederikshavn og fik en plads på Ugens Hold her på sitet. 

- Kampen mod Frederikshavn var uden tvivl den mest fysiske, vi har spillet i den her sæson. Det var et derby, og det var vel noget, man kunne forvente, lyder det fra Darien Craighead. 

Han stod selv for det finurlige 2-1-mål i overtid, hvor Aalborg på fornem vis spillede pucken op og Craighead til sidst kom fra boksen og frem til en friløber. Craighead vil ikke afsløre, om det var et "set play". 

Om ikke andet gav det Aalborg to point, og det betyder, at nordjyderne stadig topper tabellen i det, der kan ligne en historisk jævn Metal Liga. Men hvad fik Craighead til at vælge Aalborg efter at have været i Norge og Storbritannien de sidste to sæsoner? 

- Efter jeg talte med klubbens trænere, Ronny (Larsen, sportschef) og nogle venner, der havde spillet i Aalborg, var det en ret nem beslutning at tage hertil. Når man bliver behandlet godt, og når klubben har en historie med at vinde mesterskaber, så var det mere eller mindre en "no brainer" at tage hertil, siger Darien Craighead.

- I forhold til de andre ligaer, hvor jeg har spillet, er Danmark mere en "puck possession league", og der er rigtig meget talent i ligaen. Holdene er bredde og der er ingen lette kampe. Vores fans har været fantastiske, og alle de udebaner, jeg har oplevet hidtil, har været gode oplevelser, siger Aalborg- og liga-topscoreren. 

Craighead spillede fire sæsoner i NCAA - den amerikanske collegeliga - inden han i to sæsoner spillede i ECHL. Den anden sæson gav et gedigent gennembrud med 58 point i 60 kampe. Det fik norske Manglerud/Star til at fange ham ind. Men da klubben fik økonomiske problemer skiftede han til Vålerenga, hvor han med otte point i 23 kampe lavede uvant få point. 

Canadieren fandt "sit game" året efter i Glasgow Clan, hvor det blev til fine 48 point i 52 kampe, og nu er han altså i Aalborg, hvor han nyder fritiden og byen sammen med holdkammeraterne og nyder at se sport på tv og "game" lidt nu og da. 

- Jeg nyder virkelig den danske hockeykultur, og vi har en sjov, hårdtarbejdende og positiv gruppe her i klubben. Det betyder, at jeg glæder mig til at komme til træning hver eneste dag, og det er vigtigt, siger Craighead, der får mulighed for at øge sin pointkonto, når Aalborg i morgen møder Rødovre på hjemmebane. 


METAL FINAL4 spilles i begyndelsen af 2025 Rungsted melder sig i den grad ind i Metal Final4-ræset