Til sidst kunne de rød-hvide ikke følge med i det tjekkiske tempo

Det var en ishockeyfest af de helt store, da Danmark mødte hjemmeholdet fra Tjekkiet.

Tjekkerne er bare gode til at skabe en fest, og det kunne mærkes helt hjem i de danske stuer og hos de danske fans, der var tilbage i Prag, men i hidsigt undertal på lægterne.

Danmark har haft tradition for at spille godt op mod tjekkerne, og sådan begyndte det også i går. Den danske defensiv stod fornuftig i de første 20 minutter, og overlevede endda et par udvisninger til Oscar Fisker Mølgaard og Jesper Jensen Aabo midt i perioden.

Og op til slutfasen i perioden fungerede den danske powerplayformation for første gang i turneringen på smukkeste vis. Joachim Blichfeld fandt Christian Wejse inde foran mål med en flot tværpasning, og esbjergenserne svigtede ikke. Danmark foran 1-0 efter 18:54. Desværre holdt den ikke ind til pausen. Jan Rutta fik udlignet med blot otte sekunder igen, og tjekkerne tog momentum med ind til pausen.

Hjemmeholdet kom stormende ud til anden periode. Jakub Flek og Lukas Sedlak sørgede for 3-1 inden der var gået fem minutter, og lige i den fase frygtede man et dansk sammenbrud. Det kom heldigvis ikke. De rød-hvide samlede sig og kort før anden var skød Nicholas B. Jensen på mål, ramte Patrick Russell inde foran, og pludselig var stillingen kun 3-2 inden tredje periode.

Danmark lugtede point, men missede en overtalsmulighed tidligt i tredje periode. Til gengæld udlignede Oscar Fisker Mølgaard, da der var spillet 4:43 minutter af tredje periode. Det unge supertalent var sidste led i en fremragende dansk kombination opad banen. Mølgaard afsluttede køligt, og de danske løver fik for en stund bragt stilheden ind i den larmende O2 Arena.

Tjekkerne skruede tempoet op, men det var ikke mindst på grund af et par ærgerlige danske fejl, at hjemmeholdet syv minutter efter Danmarks føring førte 6-3. Det er næsten utilgiveligt at lade en målmand være selv med to modspillere, men ikke desto mindre skete det to gange i tredje periode, hvor Dichow var efterladt alene. Hjemmeholdet eksekverede køligt.

Mathias From fik reduceret til 4-6, da han skovlede pucken i nettet efter 12 minutter af tredje periode, men kort efter afsluttede Ondrej Palat målfesten og tjekkernes forrygende publikum kunne igen juble og feste over en favoritsejr. Danmark havde stor ære af kampen og har nu en hviledag inden fredagens møde med Storbritannien.

Puljen er knækket over, men hvis Danmark kan få det maksimale ud af kampen mod briterne, er der stadig mulighed for at nappe en femteplads i puljen, hvilket vil være optimalt i forhold til de ranglistepoint, der uddeles efter turneringen.