DIU-årbøgerne fortæller ud over spillerhistorier også historien om de klubber, der KUNNE have været, men af forskellige årsager ikke lever i dag. Her næste del af serien

Sakskøbing Skøjteløber Forening blev dannet 30. november 1970, men holdt desværre kun til begyndelsen af 80’erne. Sæsonen 1982-83 var den sidste, hvor Sakskøbing SF officielt stod registreret som klub i Danmarks Ishockey Unions årbøger.

Gennem hele klubbens levetid var Erik Conradsen formand, og han fortæller, at hele idéen om ishockey opstod på byens sukkerfabrik, hvor en del af kollegerne længe havde gået og diskuteret det nye og spændende spil.

- Der var blandt andre en kølemontør, der vidste en alt rør og den slags teknik, og han kunne skaffe køleudstyr billigt. På samme tid kunne vi få stillet en gammel træbygning, som tidligere var benyttet til kornmagasin, til rådighed. Her kunne vi anlægge en skøjtebane, der godt nok ikke blev ret stor – men stor nok til, at man kunne skøjte på den, husker Erik Conradsen i en tidligere artikel fra DIU's jubilæumsbog i 2008. 

Skøjtebanen i Sakskøbing var blot 10x30 meter, men da en flok spillere fra KSF inde i København fik nys om den lollandske aktivitet på skøjter, sendte de en delegation af sted med ishockeyudstyr. Københavnerne fik overbevist skøjteentusiasterne i Sakskøbing om, at ishockey var en alle tiders idé, og i vinteren 1970 blev SSF stiftet. Eneste problem var naturligvis, at isfladen i byen var alt for lille til, at der kunne spilles kamp.

Der var hjælp at hente. Murermestrene Teichert fra Rødovre tilbød, at Sakskøbings hold kunne spille hjemmekampene i Rødovre Skøjtehal, og det tog Erik Conradsen og co. imod med kyshånd.

- Det var et meget fint tilbud fra murermesteren i Rødovre, for vi skulle ikke betale noget overhovedet for at leje hallen. Han sagde, at hvis vi gad køre hele vejen fra Sakskøbing, så skulle vi også have lov at spille ishockey uden omkostninger. 

I sæsonen 1971/72 havde Sakskøbing SF for første gang nogensinde et hold med i SIU’s turnering. Drenge A-holdet blev næstsidst med tre point i 14 kampe. Det lykkedes at besejre Herlev og holde dem under sig.

Året efter var Sakskøbing-drengene helt oppe på fjerdepladsen foran KSF, HIK og Gladsaxe, mens det var en hård tid for klubbens nye Drenge B-hold, der med en målscore på 1-235 i 16 kampe havde det svært mod de etablerede klubber.

1973/74 var sidste gang, Sakskøbing stod registreret i en officiel sluttabel i Drenge A-rækken, og klubben fik aldrig et seniorhold. Men man skøjtede videre på den lille bane, og bestræbelserne på at holde ishockeysporten levende på Lolland fortsatte dog helt frem til sidst i 70’erne.

Læs også tidligere i serien:
88 mål i 13 kampe af Skovbakken-spiller: 


Han sprang ud i dansk ishockey: Victor Bäckman nu center i Malmö SønderjyskE-kvartet samlede over 100.000 kroner ind på cykeltur