Tidligere Herlev-kaptajn skal nu spille SHL for den skånske klub

Victor Backman blev i sæsonen 2014/15 hentet til Herning af den svenske træner Linus Fagemo. Backman var dengang en ung og lovende svensk spiller, og han fik faktisk sat et rigtig godt offensivt aftryk i det midtjyske, hvor han med 11 point i 15 slutspilskampe var en hovedperson i Hernings jagt på at komme i finalen. 

Den stoppede mod Esbjerg i semien, men Backman havde fået et godt forhold til Fagemo og dansk ishockey og fortsatte med den svenske træner til Herlev, hvor han blev valgt til kaptajn.

24 point i 30 kampe var nok til at sende Bäckman videre til Mora i Allsvenskan midt i sæsonen - i god forståelse med Herlev og siden den opgradering er det kun gået den rette vej for svenskeren. Han har spillet for Stjernen i den norske liga og HPK i Finland. Karlskoga (Allsvenskan) var en mellemstation inden to år i Schweiz, hvor Victor Backman har spillet to sæsoner hos GCK i den næstbedste række i Schweiz - med glimrende succes. 

Nu er han altså stærk nok til SHL. 

- I unge år var Victor et stort talent, som i begyndelsen havde svært ved at slå igennem på seniorniveau. I de seneste sæsoner er han vokset, men vi tror, der findes endnu mere i ham. Han er en dygtig skøjteløber med fin spilopfattelse og et rigtig godt skud. Han er klar til at tage næste skridt hos os og han har potentiale til at blive en stor positiv overraskelse i SHL, siger Malmö-sportschef Patrik Sylvegård i forbindelse med lanceringen af sin nye mand. 

 


Sønderjysk håndsrækning er oppe på over 1,1 millioner kroner DE GAMLE ÅRBØGER: Klubberne, der kunne have været - Sakskøbing