En stærk indsats fra de fynske Bulldogs gav tre point i rævens hule. Kristian Jensen blev dobbelt målscorer og Bergvik viste klasse i målet.

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 2-5 (1-1, 0-1, 1-3)

Anden del af de traditionsrige back-to-back kampe mellem jul og nytår fandt sted i Herning efter Blue Fox et døgn tidligere havde besejret Bulldogs i overtime.

De mange fremmødte fik hurtigt noget at glæde sig over da en af ligaens største individualister, Mathias From, bragte Herning i front. From skar ind i banen, inden han med et håndledsskud fandt hullet mellem albue og skinner på Frederik Brergvik.

Kampen i går var en helt igennem tæt affære der kunne være gået begge veje, og der var da heller ingen indikationer på at aftenens kamp ville blive andeledes.

Odense fik en lidt tilfældig chance som man sikkert udnyttede, da Sebastian Ehlers uden problemer kunne ligge pucken ind bag en forgæves sprællende Mac Carruth. 1-1 efter de første 10 minutter.

Radim Piroutek forsøgte sig med en af de helt frække afslutninger, hvor han med staven igennem egne ben dog desværre for ham ikke fik ordentligt træf på pucken.

For Herning fik Brett Thompson en stor mulighed som akkurat blev forpurret af en Odense-stav, og kampen bølgede frem og tilbage i et herligt tempo.

Mathias Bau havde tilsyneladende set efter på chancen til Piroutek, for han kopierede afslutningen og var millimeter fra at kunne se pucken glide ind over stregen.

Dramatisk føringsmål

Mathias From var igen på færde fra anden periodes start, da han med en knaldhård afslutning så pucken prelle af på overliggeren.

Herning kom i det hele taget bedst ud til denne periode og Bergvik havde nok at se til i gæsternes mål. Odense hang en smule efter i tanke og handling, og derfor var man ikke nær så farlige som i første periode.

Midvejs i perioden blev det yderst dramatisk på Kvik Hockey Arena. Mathias From hamrede et slagskud som Bergvik ikke kunne holde, og hornet lød i hele hallen.

Pucken blev ikke dømt inde og midt i forvirringen smuttede Kristian Jensen af sted og sendte en aflsutning op i hjørnet. Scener der ikke findes andre steder end i ishockey.

Målet bekom gæsterne godt, og man fik efterfølgende også lagt trykket på værterne som omvendt lige skulle finde sig selv igen.

Det spidsede til i både dueller og antal af chancer og det blev ikke mindre spændende og intenst af den grund.

Odense trak fra

Herning skulle naturligvis ud og jagte en udligning og man kom da også yderst tæt på efter blot ét minut. Først var Thompson nærgående og efterfølgende havde Jakob Jessen en kæmpe chance.

Aftenens første udvisning faldt også i starten af denne periode, da Thörnberg tog plads i straffeboksen. Blue Fox holdt Bulldogs fra fadet og kunne igen sætte jagten ind efter point.

I stedet gik det lige omvendt da Odense igen fandt vej til nettet. Pucken gik på overliggeren og lå bag Carruth, inden Gunars Skvorcovs var først over den.

Nu så det for alvor svært ud mod et disciplineret Odense-hold, der havde en stærk keeper og marginalerne på deres side.

Det var de fynske gæster ligeglade med og man udnyttede kynisk muligheden for at cementere sejren ved Piroutek.

Joakim Thelin var tæt på at krydre sejren med et bud på årets mål, men pucken hoppede denne gang Hernings vej. Virkelig lækre detaljer fra svenskeren.

Pelle Hånberg så sit snit til alligevel at få trænet spillet i seks mod fem og tog Carruth ud med godt fem minutter tilbage.

Det gav også pote da Mathias Bau flot fandt Andris Dzerins, der ikke kunne undgå at score. Flot gennemspillet mål, selv om det altså syntes for sent for Herning.

Odenses sejr blev en endegyldig realitet kort efter, da Kristian Jensen satte sin anden scoring i tomt mål

Overtidsrevanche til SønderjyskE lørdag aften Aalborg Pirates vinder og efterlader rivalerne på sidstepladsen ved årsskiftet