Gæsterne spillede klogt og cementerede andenpladsen i Metal Ligaen

Rungsted Seier Capital-Herning Blue Fox 1-4 (0-2,0-1,1-1) Effektivitet og skarphed var, hvad der var forskellen på de to mandskaber i aften i Concordium Arena i Hørsholm. Det var tredje gang, Rungsted og Herning mødtes i sæsonen og første gang, at det endte med en udesejr. Herning endte med at vinde 4-1 og cementerede dermed andenpladsen, samtidig med, at man rykkede to point nærmere Aalborg på førstepladsen.

Sejren blev grundlagt i første periode, hvor Rungsted ellers startede bedst og pressede voldsomt på fra start. Men Herning begyndte stille og roligt at vise sig offensivt, og i den anden duel med Rungsted-målmand Oskar Östlund scorede Mathias Bau Hansen til 0-1 efter et højt Herning-pres, der fremprovokerede et pucktab.

Første periode bød derefter på åben slagudveksling mellem de to hold, og såmænd også en fem minutters-udvisning til Andris Dzerins. Rungsted leverede et fornuftigt powerplay, men mødte også en determineret Herning-boks, der overlevede. Det blev 0-2 inden periodens afslutning, da Lukas Bang udnyttede et pucktab i Rungsteds opspil. Hjemmeholdet havde pucken mest, Herning havde skarpheden.

Første store begivenhed i anden periode var, da Oliver Green fremtvang et straffeslag. Men Rasmus Andersson brændte via Herning-målmand Mac Carruths skulder. Den amerikanske keeper stod en flot match og var efter straffeslaget også ude med et par gode redninger.

Derefter var det Herning, der overtog, og det lykkedes også for gæsterne at bringe sig foran med tre mål. Det var Blue Fox’ topkæde med tilbagevendte Mathias From, Thörnberg og Thompson, der satte tryk. Thompson var målscoreren,

Rungsted fik håb i slutningen af perioden. Brandvarme Morten Jensen fik en pasning fra Matthias Asperup, og Jensen gik direkte på mål og fik passeret Mac Carruth til 1-3. Der var masser af tænding på i en god anden periode.

Det lykkedes ikke for Rungsted at lancere et comeback i de sidste 20 minutter, men det lykkedes ikke mod et klogt spillende Herning-mandskab, der afventede og spillede effektivt. Og i slutfasen fik hjemmeholdet tre udvisninger på stribe, hvilket kostede den sidste slutoffensiv.

Til gengæld fik Brett Thompson lejlighed til at score sit andet mål på aftenen, da han afsluttede Hernings gode aften.

Spænding til det sidste, da Odense fik ram på Esbjerg White Hawks vandt fortjent det nordjyske lokalopgør