Dødsfald i Nottingham giver stof til eftertanke

I lørdags udspillede sig en tragisk hændelse i britisk ishockey, og det er næppe gået mange ishockeyinteresseredes øjne forbi, at Nottinghams Adam Johnson mistede livet i kampen mellem Nottingham Panthers og Sheffield Steelers. Han blev ramt af en skøjteklinge og fik hurtig behandling i arenaen, der blev tømt for tilskuere i en fart. Desværre var det ikke nok til at redde Johnson, der efterfølgende døde på hospitalet. 

Han blev hyldet og mindet mange steder i går, og hændelsen er formentlig også noget, der har fået mange spillere til at tænke på at bruge halsbeskytter. En af dem var og er Aalborgs kaptajn Julian Jakobsen, der spillede med halsbeskytter i går i Odense. 

Det fortæller han til TV2 Nord:

- Jeg vil ikke være herre over, hvad andre gør. Men jeg må være ærlig og sige, at jeg selv kommer til at bruge en (halsbeskytter, red.) i dag (søndag mod Odense). Så kan man sige, at det skulle man have gjort for længe siden, og ikke når sådan noget sker.

- Men det sætter da tingene lidt i relief. Jeg tager selv mange faceoffs, og man ligger da tit derinde og roder. Man tænker da over, hvorfor man ikke har været i gang med det for lang tid siden, siger Julian Jakobsen. 

Det er ikke et krav, at man skal bruge halsbeskytter og Claus Fonnesbech Christensen, ligachef i Danmarks Ishockey Union, vurderer ikke, at der umiddelbart er en regelændring på vej. 


Thompson har fundet de perfekte kædemakkere U20-landsholdet spiller på hjemmebane i Vojens - her er truppen