Efter at have indkasseret et nederlag i Vojens for en uge siden, var det i dag Esbjerg der kom bedst ud af de to klubbers andet indbyrdes testopgør. Med en scoring og to oplæg var Josh Winquist involveret i samtlige Esbjerg-scoringer denne aften.

Esbjerg Energy – SønderjyskE 3-1 (2-0, 1-1, 0-0)

Esbjerg og SønderjyskE finpudsede tirsdag aften formen i Granly Hockey Arena, hvor de to mandskaber krydsede klinger for anden gang forud for den kommende sæson i Metal Ligaen.

Det var to næsten fuldtallige mandskaber der tørnede sammen i aftenens testkamp, hvor Esbjerg stillede uden Aleksi Halme, mens SønderjyskE måtte undvære Villiam Haag.

Målmandsduellen stod mellem Nicolaj Henriksen og Mathias Seldrup.

Csanad Erdely åbnede ballet for Esbjerg

I en ganske livlig åbning på kampen var det gæsterne der først rørte på sig, da Nikolaj Krag-Kristensen efter et par minutters spil fik testet metallet bag Seldrup. Det blev dog ved lige ved og næsten for sønderjyderne, der kunne se Esbjerg levere ti gode indledende minutter.

Efter fem minutters spil var det da også værterne der kom først på tavlen. En stærk arbejdsindsats af Esbjergs nyerhvervede forward Csanad Erdely, blev her belønnet med en flot scoring. Den ungarske angriber knoklede på i hjørnet, hvor han vandt pucken, der blev sendt på tværs til Josh Winquist, der uselvisk sendte pucken tilbage til Erdely, som sikkert passerede Henriksen i gæsternes mål til 1-0.

Også Jeff King og Grayson Downing så veloplagte ud hos vestjyderne i de første 20 minutter, som blev spillet i et fint tempo, uden at der var nogen der afholdte sig fra at tackle igennem.

Gæsterne fik godt fat i spillet som man rundede de ti minutter og Seldrup måtte hive et par glimrende redninger op af hatten, for at holde SønderjyskE fra fadet.

Periodens anden og sidste scoring stod der dog Esbjerg på. Rasmus Bjerrum havde taget opstilling højt i slottet, mens Josh Winquist atter var involveret for vestjyderne. Den canadiske center arbejdede godt i gæsternes zone og sendte en dyb pasning Bjerrums vej. Her svigtede Esbjergenseren ikke, da han køligt sendte pucken op over skulderen på Henriksen til 2-0.

Scoringer af Winquist og Ahlberg sikrede status quo på måltavlen

Spillet bølgede frem og tilbage fra starten af anden periode, hvor gæsterne dog virkede til at være ovenpå rent spillemæssigt i de første 3-4 minutter. Esbjerg formåede dog at overtage kampens momentum igen fra det femte minut og kort tid herefter øgede en energisk Josh Winquist til 3-0 fra en ganske spids vinkel.

Der skulle gå 30 minutter, før dommerne første gang fandt anledning til at dømme en udvisning. Den stod der Esbjerg på. Jeff King måtte til afkøling for en interference. Det skulle dog vise sig ikke at være den sidste udvisning der gik værternes vej i anden periode, hvor det nu blev til fire Esbjerg-udvisninger i løbet af mindre end fem minutter.

Resultatet blev selvsagt et længere sønderjysk pres mod Esbjergs mål, da gæsterne bl.a. kunne spille fem mod tre i mere end to minutter. Det store overtal og overtag til trods, så lykkedes det dog ikke for gæsterne at udnytte power play-mulighederne denne aften. Tættest på var finske Ville Elmeri Leskinen, der blev spillet helt fri, men som missede den store mulighed lige foran Seldrup.

Mod periodens slutning lykkedes det dog for gæsterne at komme på tavlen, da Gabriel Desjardins satte Valdemar Ahlberg perfekt op til afslutning lige midt i slottet. Ahlberg eksekverede sikkert og stillingen var dermed 3-1 forud for tredje periode.

Udramatisk tredje periode uden scoringer

Esbjergs første og eneste power play-mulighed i kampen indtraf efter fire minutters spil af tredje periode, da Max Tjernström måtte til afkøling for en tripping.

Vestjyderne formåede dog aldrig for rigtigt at finde melodien i overtalsspillet og muligheden gled derfor hjemmeholdet af hænde, uden at det blev til en reel målchance.

SønderjyskE talte derimod fine forsøg til Nikolaj Krag-Christensen og Daniel K. Hansen. Men chancen til William Boysen efter 57 minutters spil var dog den største, da han blev sendt afsted på et break away-forsøg ned mod Seldrup. Men Esbjerg-keeperen blev den store i den duel.

Gæsterne satsede i slutfasen og spillede de sidste tre minutter seks mod fem, uden at det dog kastede scoringer af sig. Kampen sluttede dermed 3-1 i vestjysk favør.

5-0: Sikker sejr til Herning over Rungsted Metalligaen TV: Chromecast og Unlimited-tilbud er lige om hjørnet