Vestjyderne vendte tæt kamp til klar sejr

Esbjerg Energy-Frederikshavn White Hawks 6-2 (0-1,2-0,4-1)

Efter to nederlag tidligere på ugen mod Odense og Herning, lykkedes det i eftermiddag Esbjerg Energy at komme tilbage på sejrskurs. Vestjyderne endte med at vinde 6-2 over gæsterne fra Vendsyssel i en kamp, der først blev definitivt afgjort i tredje periode.

Frederikshavn scorede det eneste mål i første periode, hvor der var spillemæssigt overtag til Esbjerg, der dog stødte på en velforberedt gæstetrup og en stærkt spillende Kevin Frydkjær, der erstattede den skadede Galansky i Frederikshavn-målet.

Det var i powerplay, hvor Mikkel Bertelsen fik sendt pucken ind bag Christian Elmose, til stor jubel for den lille skare af White Hawks-supportere, der havde taget den lange tur til det vestjyske denne søndag eftermiddag. Det var Daniel Baastrup der fyrede kanonen af, og den blev angiveligt ramt af Bertelsen inde foran kassen.

I anden periode var gæsterne flittige til at komme på besøg i boksen. Hele fem gange måtte en White Hawks-spiller gå den tunge gang til udvisningsboksen, og på den måde vinder man i hvert fald ikke ishockeykampe.

Gæsterne stod godt i boxplay her til eftermiddag, så den vej fik hjemmeholdet ikke scoret. Men det gjorde Esbjerg i fem mod fem-spil, hvor Aleksi Halme flot blev spillet fri af Victor Sand, og Halme havde ingen problemer med at smide skiven det sidste stykke ind bag en prisgivet Frydkjær.

Daniel Baastrup var henne ved dommerne efter scoringen, da man i White Hawks lejren var utilfredse med, at der ikke blev dømt en Esbjerg udvisning kort før scoringen.

Esbjerg havde momentum nu, og Andreas Grundtvig kunne tre minutter senere styre pucken ind bag Frydkjær til føring for vestjyderne.

I tredje periode slog Esbjerg til med tre lynscoringer.

Først scorede Rasmus Bjerrum i powerplay, og blot 12 sekunder senere måtte Frydkjær igen se pucken ind bag sig. Denne gang var det Downing der scorede for hjemmeholdet, der efterhånden havde sat sig tungt på kampen.

Daniel Baastrup reducerede kort efter på et tørt hug, men bare 11 sekunder senere gjorde Halme det til 5-2 for Esbjerg.

Downing kunne med sin anden scoring gøre det til 6-2, hvilket også blev kampens resultat.

Dermed fik Esbjerg altså brudt en dårlig stime og rykkede op på tredjepladsen i tabellen med fire sejre og tre nederlag på kontoen.

SønderjyskE's Leskinen tager hjem af private årsager GOALSHOW: Se målene fra Esbjerg-Frederikshavn