Metalligaen.dk's redaktør Michael Søvsø stiller i lyntempo skarpt på de ni Metal Liga-hold før genstarten. Her kigger vi på Esbjerg Energy.

Efter et par mislykkede sæsonåbninger under Mark Pederson har det set fuldstændig anderledes ud for Esbjerg Energy under Jason Jaspers, der har fået en rigtig fin start på sit trænerliv. Vi har set et taktisk velpoleret Esbjerg-hold, der holder målscoren hos modstanderne nede, spiller disciplineret og scorer på de rigtige tidspunkter. Vi skal have et sammenbrud af gigantiske dimensioner, hvis Esbjerg ikke skal med i Metal Final4 for første gang. What’s nok to like – altså ud over den møgirriterende Corona-situationen – siger de formentlig i Esbjerg lige nu. Her er en håndfuld ting at holde øje med i den kommende tid.

Fortsætter danskerne deres forrygende spil? Det er gået lidt under radaren, men Esbjerg Energys danskere har præsteret rigtig godt i den her sæson. Brady Shaw er topscorer, derefter følger altså Nielsen, Wejse og Bjerrum og på backlinjen har spillere som Christensen og Grønvaldt fået deres anden ungdom.

Hvad tilfører den nye mand? Esbjerg har i forvejen været vanskelige at spille mod, og nu kommer altså Wiley Sherman ind som en kæmpe i backlinjen med sine 197 centimeter. Det bliver næppe nemmere at bryde ind i Esbjergs defensiv nu.

Hvor længe bliver Adam Cracknell? Man har hørt meget godt om Cracknell allerede, der virker som en bundsympatisk fyr, der spiller god ishockey. Foreløbig stor betydning hos Esbjerg, der håber at kunne beholde ham så længe som muligt. Måske endda hele sæsonen, hvis Bakersfield/Edmonton ikke hiver ham hjem?

Begynder importangriberne – ud over Brady Shaw – at producere? Skulle man pege på et lille manko hos Esbjerg, så er det produktionen hos importspillerne Puffer, Corcoran og vel også backen Cam Knight. Ingen af dem er over fem point endnu, og det er for lidt. Puffer har haft 34 scoringschancer, det højeste på holdet sammen med topscorer Brady Shaw, og Corcoran 28 chancer. Måske er det bare ketchup-effekten, de venter på?

Har Lillie vundet målmandsduellen? Der var lagt op til åben kamp mellem Lillie og Kaarlehto i buret. Den har Lillie foreløbig vundet klart med 549 minutter mod 119 minutter til finnen. Er hierarkiet sat, eller får Kaarlehto chancen i torsdagens opgør mod Aalborg?


TALENTLIGA: CHASE STILLMAN debuterede med to mål Her er sæsonens transferregler - der må skiftes frit indtil en måned for slutspillet