Metalligaen.dk's redaktør Michael Søvsø stiller i lyntempo skarpt på de ni Metal Liga-hold før genstarten

Herning Blue Fox har ligesom i sidste sæsons første del været ramt hårdt af skader. Rigtig hårdt endda. Men dumme karantæner har også slidt på bredden i truppen, og det er vel lige dele egen mangel på fokus og uheld med skader, der gør, at Herning lige nu ligger på en skuffende sjetteplads. Tag bare premieren mod SønderjyskE, hvor et underligt usammenhængende Herning-hold først mødte op i tredje periode og derfor kom dårligt af sted i sæsonen.

Eller 1-3-kampen mod Esbjerg med de to karantæner til Rasmus Nielsen og Reid McNeill, der begge lavede grove tacklinger helt ud af det blå. Kombineret med mange skader har det i første omgang betydet, at ALT skal flaske sig, hvis Herning skal i Metal Final4, og med et erklæret mål om at vinde to titler vil det allerede være den første skuffelse for Blue Fox. Her spørgsmålene frem mod næste turneringsfase.

Får Cooper bugt med den dårlige disciplin? Det ligner egentlig ikke Herning at ramle ind i lange karantæner, men nu har to rutinerede imports dummet sig med lange karantæner, og det skal den canadiske træner have bugt med nu og her.

Vender det som i sidste sæson? Hernings sæsonstart ligner grangiveligt den fra i fjor. Og det var netop efter landsholdsbreaket, at tingene vendte for midtjyderne i sidste sæson. Sker det igen?

Hvad med de svenske lejesvende? Petter Hansson er en tidligere NY Islanders-draft og Pontus Nettergren en solid spiller på SHL-niveau. De to kunne sagtens ligne et løft med lejeaftaler i henholdsvis november og december ud?

Mads Christensen og Daniel K. Nielsen? Begge to veteraner i ishockeyforstand og med stor respekt hos med- og modspillere. Begge er udset til nøgleroller, men har også allerede været skadet. Finder de formen henad vejen?

Bliver målmandsspillet løftet? Simon Nielsen er faktisk også i samme kurve som sidste sæson, hvor han havde problemer i begyndelsen. Nu står han med 88.04 i redningsprocent og den skal løftes – og gerne med hjælp fra defensiven, der bliver stærkere, desto flere folk, der kommer tilbage.


FEM TING AT HOLDE ØJE MED EFTER PAUSEN: SønderjyskE TV2 SPORT: Lokalderby fra Esbjerg erstatter Herlev-Frederikshavn