En af Danmarks Ishockey Unions ældste priser, B.T.s Gyldne Fløjte til årets dommer, blev på torsdagens Media Day i Dansk Metals hovedkvarter uddelt for 40. gang, og for andet år i træk gik den til den 26-årige linjedommer Albert Ankerstjerne.

Det er dommerne i Metal Ligaen der afgør, hvem der skal have prisen, og stortalentet Albert Ankerstjerne fik 24 af de 36 stemmer som bevis på sin klasse og den respekt, han nyder hos kollegerne.

"Jeg begyndte at dømme meget tidligt. Jeg var ikke mere end 12 år, da jeg dømte drengekampe i Odense. Da jeg var i 15 års-alderen, så jeg op til dem, der havde fået den gyldne fløjte og tænkte, mon det bliver mig en dag. Jeg turde ikke tro på det," siger han.

"Det gør det ekstra stort for mig, at det er dommernes egen pris."

Albert Ankerstjerne lægger ikke skjul på, at han har store ambitioner.

"Efter U18-VM i IIHFs topdivision i Finland i år er jeg rangeret i IIHFs "Road to Milan"-projektet for de 15 bedste internationale linjedommere. Jeg troede først på mine olympiske muligheder i 2030, men nu giver jeg det et skud i 2026."

Claus Fonnesbech Christensen, DIU, har masser af roser til den gyldne linjedommer, som på rekordtid er helt fremme i forreste række.

"Alberts fineste styrker er ikke skøjteløb eller tegngivning, mens hans personlighed, åbenhed og intelligens, der gør ham vellidt som kollega og respekteret blandt spillere og trænere," siger han.

"Han er gået fra at være en stille, drenget ung mand til at være en leder med stor passion for dommergerningen og har taget et hurtigt skridt op ad rangstigen både herhjemme og internationalt. Albert har stor udstråling på isen og vokser med præstationerne."

Mathias From, Herning Blue Fox, fik prisen til "Årets Spiller",19-årige Thomas Mondrup, Esbjerg Energy, blev "Årets Unge Spiller", og Anders Førster, SønderjyskE, blev hædret som "Årets Træner". Herning Blue Fox blev "Årets Supporterklub" og fik Søren Stockfisch-prisen, opkaldt efter den nu afdøde og legendariske SønderjyskE-leder.
 

THOMAS MONDRUP BLEV ÅRETS UNGE SPILLER I METAL LIGAEN BLUE FOX SUPPORT ER ÅRETS SUPPORTERKLUB