På en indædt fight lykkedes det Frederikshavn White Hawks at besejre Herning efter straffeslag.

Frederikshavn White Hawks – Herning Blue Fox 3-2 (1-0,0-0,1-2) (0-0) (1-0)

På en aften, hvor de danske veteraner fortjent blev hyldet, var det et hjemmehold i Frederikshavn der virkelig skulle bevise sit værd, efter den pauvre indsats i Vojens fredag aften. Det var derfor et fuldt fokuseret hjemmehold, der krigede som en gal, og leverede sæsonens bedste præstation. Frederikshavns soldaterkammerater var klædt i soldatertøj, og det samme var de to trænere, Fredrik Johansson og Christian Schioldan, og det var et mandskab der stod op for hinanden og vandt efter straffeslag. To fantastisk gode keepere, Frydkjær og Seldrup, holdt scoren nede, men det var en ganske underholdende og intens forestilling vi blev vidne til.

En forventet åbning på opgøret, hvor gæsterne lagde ud med mest spil med pucken. Disciplineret i begge lejre, hvor fokus netop var at holde sig fra udvisningsboksen. Første store mulighed tilfaldt dog hjemmeholdet, da Todd Winder havde en glimrende afslutning, og kort efter var Anton Stenbakken tæt på, da han blev spillet flot fri af høgenes nye svensker, Martin Pärna.

Herning havde som nævnt mest puckbesiddelse, men den helt åbne chance lod vente på sig. Den kom dog til Almquist, der dog overplacerede sin afslutning. Herning fik også chancen i powerplay, men her var man slet ikke farlige nok foran Kevin Frydkjær i hjemmeholdets bur.

Bedst som man troede på en nullert efter første periode, tog Mikkel Bertelsen på march i fjendens lejr, da han opfangede pucken. Flere fikse træk foran Seldrup gjorde, at der blev plads mellem benene, og her kunne en glad Bertelsen se pucken glide over stregen til 1-0.

Hernings tropper åbnede anden periode som første, og efter små tre minutter fik man chancen med to spillere i overtal i fulde to minutter. Hjemmeholdet kæmpede for hinanden på slagmarken, og fik neutraliseret gæsternes powerplay. Herning sværmede flere gange omkring Frydkjærs mål efterfølgende, men de manglede stadig den helt åbne chance.

En sådan chance fik Mathias Bau efter 31 minutters ishockey, men Frydkjær fik pareret med skulderen. Kort efter blev Sebastian Holm ramt af et skud på foden. Han var i store smerter, men stred sig igennem skiftet, til store klapsalver fra publikum.

Hjemmeholdet krigede som en sindssyg, og havde en god base foran Kevin Frydkjær. Det gjorde det svært for dem at få afsluttet, da der stod mange foran dem hele tiden. Flere skud blev overplaceret, og flere Herning spillere begyndte at blive frustrerede som perioden gik.

De fik sig dog noget at juble over, da man efter små fire minutter i tredje periode, fik udlignet til 1-1. Lidt sløset forsvarsspil af hjemmeholdet, og pludselig var Morten Poulsen fri foran mål. Han var sikkerheden selv, og kunne lade sig tiljuble af de 25 medrejsende Herning supportere, der leverede en fornem stemning i udebaneafsnittet.

Todd Winder misbrugte kort efter en gigantisk chance for vendelboerne. Seldrup leverede en mirakuløs redning, og man må bare lette på hatten af den stærke Herning keeper. Der kom for alvor gang i løjerne på isen, og Brett Thompson ramte stolpen to gange på 10 sekunder. Herlig underholdning.

White Hawks fik chancen i powerplay uden at blive farlige, og da det blev gæsternes tur, var der kasse. Hurtig og resolut afslutning af Simon Lafrance, der bragte midtjyderne foran 1-2 med små fem minutter tilbage.

Fredrik Johansson tog timeout med halvanden minut igen. Nu skulle tropperne samles til en sidste satsning i fronten. Og det lykkedes. Todd Winder, og han skyldte også, rettede Jaeden Martins afslutning af, og så var der udlignet til 2-2, med blot 48 sekunder tilbage.

Der skulle overtid til at få afgjort slaget i Vendsyssel. Her burde Mikkel Bertelsen have afgjort tingene for hjemmeholdet, men igen leverede Seldrup en pragtredning. Med to sekunder tilbage havde samme Bertelsen muligheden, men igen var Seldrup helt formidabel.

12 straffeslag skulle der til at få det afgjort i Nordjyske Bank Arena, og her kunne Christopher Frederiksen som den eneste score. White Hawhs fik sig en sejr der blev godt og grundigt kriget hjem, og holdet er stadig ubesejret på egen is i denne sæson.

10-4: Aalborg Pirates ydmygede Rungsted med suverænt powerplayspil Odense tog fortjent bonuspoint mod Esbjerg