Det skarpe gæstehold tog alle tre point med hjem fra Frøs Arena

Fynsk fredags-triumf i Vojens SønderjyskE-Odense Bulldogs 2-3 (1-2, 0-1, 1-0) To afbudsramte hold stod over for hinanden i Vojens, da SønderjyskE tog imod Odense Bulldogs. En svensk debutant på begge mandskaber, og begge slap hæderligt fra deres debut i Metalligaen. Det blev et intenst opgør, der bød på en stribe udvisninger og var tæt til sidste sekund.

SønderjyskE kom bedst ud de indledende minutter, men det var gæsterne, der først kom på tavlen. Patrick Galbraith kunne kun halvklare afslutningen fra distancen og Mathias Mølgaard kunne uden problemer sende returen i kassen.

Hjemmeholdet fortsatte dog med at presse på for en scoring og Mathias Borring fandt en fremstormende Oskar Drugge, der dog hamrede skiven forbi stolpen. Kort efter var det Borring selv, der var på spil, men heller ikke her med præcision i afslutningen.

Et powerplay til værterne gav en ny stor mulighed til Oskar Drugge, men igen slog udeholdet kontra. Rasmus Lyø fumlede pucken væk, Skvorcovs alene mod Patrick Galbraith, der først løb ud af sit mål, men så fortrød og gav letten let spil til sin 2-0 scoring.

På dette tidspunkt var stillingen lidt misvisende for matchen, men føringen gav fynsk forår og det brændte på foran Galbraiths mål.

Skiven havde ad mere end een omgang retning mod en tredje scoring til gæsterne, men sønderjyderne fik clearet. Knapt et kvarter spillet og så var det hjemmeholdet, der kom på tavlen. Daniel Kønig med en flot aktion og en baghåndspasning til Albert Grossmann, der sikkert passerede den svenske keeper i udeholdets mål. Unge Grossmanns første scoring i SønderjyskE trøjen.

Bulldogs var tæt på at genetablere to-måls føringen, da Daniel Galbraith tabte pucken på blå linie og Mathias Mølgaard kom afsted mod hjemmeholdets mål. Daniel Galtbraith nåede dog tilbage og fik generet Mølgaard tilpas meget til, at chancen blev knapt så stor.

Oskar Drugge røg i boksen for delaying the game med små fem minutter til pausen og det var Martin Larsen tæt på at udnytte med en hammer fra distancen. Det blev dog ved 1-2 efter de første tyve minutter, der også bød på flere små interne dueller spillerne imellem. Det blev en anden periode, hvor straffeboksen kom langt mere på arbejde end måltavlen.

Tre minutter spillet, da Matt Spencer røg til afkøling og halvandet minut senere, fik han selskab af Jacob Schmidt-Svejstrup. Langt powerplay til gæsterne og den sønderjyske box kom for alvor på arbejde. Man stod dog godt imod og specielt Mathias Borring og Rasmus Lyø krigede hårdt. Martin Larsen var tæt på og Tommy Muck også, men Galbraith med et par fine parader.

Midtvejsmærket rundet og endnu tre udvisninger, to til fynboerne og en enkelt til værterne. Hjemmeholdets overtal var imidlertid heller ikke velsmurt og skabte ikke de store muligheder.

Sønderjyderne lavede i aften en stribe opspilsfejl og det forstod gæsterne dygtigt at udnytte. Fynboerne lurede konstant på muligheden for at slå kontra, og da David Madsen kiksede sin pasning, stak Kristian Jensen af.

Hurtigt skøjteløb ind over blå linie og en knaldhård afslutning højt i målet bag Galbraith, flot aktion af forwarden. Momentet senere sejlede værternes defensiv og Piroutek blev flot sat op. Afslutningen tog imidlertid overlæggeren og udeholdet måtte derfor nøjes med en to-måls føring før matchens sidste tyve minutter.

William Pelletier var tæt på at give SønderjyskE en perfekt start på tredje periode, men styringen strøg forbi Bergviks mål. I stedet var værterne endnu engang i undertal kort efter, da Brandts blev ramt af Spencers høje stav. Men igen klarede hjemmeholdet frisag.

SønderjyskE fik ikke for alvor iscenesat en jagt på reduceringen de første ti minutter, hvor gæsterne kontrollerede begivenhederne og holdt de lyseblå forwards på ydersiden og væk fra chancer. En udvisning til Jonathan Brinkmann gav imidlertid ny energi til SønderjyskE og debutanten Anton Karlsson var tæt på i to omgange.

Knapt var man tilbage i spil fem mod fem, før William Boysen blev sendt i skammekrogen og dermed endnu et power play til Bulldogs. Tommy Muck med en glimrende firsttimer og også Joakim Thelin kunne have afgjort kampen, men Patrick Galbraith med to stærke parader. Tre minutter igen og hjemmeholdet satsede seks mod fem.

Der opstod et par fine muligheder, men gæsterne fik clearet pucken uden at gå tvingende efter det tomme bur. Med eet minut igen førte Matt Spencer skiven frem og kastede den ude fra banden ind på kassen, hvor den ramte en fynsk back og snød Bergvik mellem stængerne. 2-3 og pludselig lugtede hjemmeholdet point.

Bulldogs med en clearing, linjedommeren markerede icing, men da Drugge nåede pucken bag Galbraiths mål, vinkede samme liliedommer alligevel icingen af til stor frustration for værterne, der havde travlt. SønderjyskE nåede dog et afsluttende pres, og faktisk var det i absolut sidste sekund få centimeter, der adskilte sønderjyderne fra udligningen, da gummiskiven akkurat kurrede forbi kassen.

Fynboerne hev dermed en 3-2-sejr i land efter et intenst opgør i en velbesøgt Frøs Arena. Set over hele kampen var det ganske fortjent, at Bulldogs kunne sætte alle tre point på kontoen. De skabte mest, var skarpest og deres meget fysiske spillestil viste sig også at være en god opskrift mod sønderjyderne. Bulldogs bedste var Kristian Jensen, mens Mathias Borring lyste op hos SønderjyskE.

GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-Herning Herning vandt i overtid i intenst topbrag