Mathias Seldrup og Brett Thompson var hovedarkitekterne bag 6-3-sejren til Herning over Frederikshavn. Det var dog mere storspil end hårdt arbejde, der betød, at Herning slog et godt kæmpende gæstehold

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 6-3 (2-1)(2-0)(2-2)

Blue Fox havde ikke været i aktion i 10 dage og dermed har der været masser af tid til at arbejde med holdet for Garth Murray. Én af de ting der må formodes at have været et fokuspunkt er de mange "gratis" chancer man giver væk, og på den front startede kampen skidt ud for værterne.

Gæsterne lurede på kontraer og havde det første møde mellem de to hold i hukommelsen, hvor Frederikshavn vandt 3-2 efter straffeslag.

En kæmpe fejl i Hernings zone betød, at Gorm Topholt var helt alene med Mathias Seldrup, og Herning kunne takke deres keeper for at komme tidligt bagud.

I den anden ende havde Hjalte Thomsen to fine styringer og kort efter troede hjemmeholdet også at de havde scoret. Morten Poulsen skøjtede fra sin modstander og lagde en forrygende baghånd op i det fjerne hjørne. Desværre for ham og Herning viste billederne, at Poulsen forinden var offside og dermed fik White Hawks fuld valuta for den challenge man tog.

Frederikshavn tog i stedet føringen kort efter da Jakob Jessen leverede et ualmindeligt sløjt tilbageløb og således blev han overhalet af Todd Winder. Nordamerikaneren tøvede ikke med at afslutte og så var gæsterne i front.

Gorm Topholt havde minuttet efter en gigant chance for at fordoble føringen, men hans afslutning peb akkurat forbi stolpen. De store chancer stod fortsat i kø for gæsterne og Christopher Frederiksen brændte en friløber på Seldrup.

Det var omvendt langt sværere for Herning at skabe noget i offensiven. Den ene fejlpasning afløste den anden, og man havde mere end svært ved at åbne op for gæsternes kompakte defensiv.

Det skulle alligevel lykkes hjemmeholdet at slå tilbage på måltavlen. Emil Kristensen smed et håndledsskud mod det fjerne hjørne og selvom Kevin Frydkjær fik armen på, dumpede pucken ned i målet.

Herning kom også på 2-1, da Brett Thompson leverede et smart lille træk rundt om sin modstander og selvom pucken efterfølgende ikke lå til en afslutning kunne canadieren alligevel skovle pucken i mål.

Rusten blev banket af

"Vi skulle have været bagud med 3-0" lød ordene i pausen mellem første og anden periode. Denne skribent vil give Jessen ret i den analyse og mindre end 30 sekunder inde i perioden, fik Thomas Spelling endnu en fri chance og Seldrup måtte igen redde sit hold.

Powerplay var en anden disciplin Herning havde haft mulighed for at træne og Murray diskede op med nye formationer denne aften. I første forsøg fik man dog ikke meget ud af det udover to kvalificerede forsøg fra Aleksi Ainali.

White Hawks fik deres første mulighed i overtal et par minutter senere, men den største chance tilfaldt i stedet Ainali. Den finske angriber brød Thomas Spelling og kørte kontra, men afslutningen savnede lige den sidste kvalitet og gæsterne slap med skrækken.

Spillet fungerede stadig ikke for Herning, men man havde omvendt fået hanket op i defensiven og holdt gæsterne fra fadet. På sådanne aftener er det vigtigt at have individualisterne, og sådan en har Herning i Brett Thompson.

Candieren leverede endnu et af sine snævre træk rundt om modstanderen og skuddet i modsatte retning af skøjterne efterlod ikke Frydkjær de store chancer.

Herning øgede til 4-1 da man fik chancen i fem mod tre. Morten Poulsen kunne tæt under mål slå pucken ind bag Frydkjær der igen ikke kunne stille meget og nu var Blue Fox altså komfortabelt i front.

Stædige nordjyder

Hvis Frederikshavn skulle tilbage i opgøret synes det af vital betydning at man fik scoret tidligt og gerne i det powerplay, man startede perioden ud med. Missionen lykkedes imidlertid ikke for vendelboerne, men det ændrede sandsynligvis ikke den gameplan man havde lagt i pausen.

White Hawks kløede fortsat på og man fik også tilkæmpet sig endnu et powerplay. Mathias Seldrup leverede en strålende dobbeltredning, men han kunne ikke stille noget op da Gorm Topholt styrede en puck fladt ind bag ham.

Den første reducering altså i hus for gæsterne der stadig havde masser af tid at arbejde med.

Desværre for gæsterne blev håbet tilsyneladende slukket godt minuttet efter. Mathias Bau pillede fikst pucken ned i offensiv zone og fandt Aleksi Ainali. Tredje gang var lykkens gang for den finske center der fik passeret Frydkjær under armen.

Debutanten Alexander Lunsjö fik således minuttet senere sat sin første pind for nordjyderne efter en formidabel pasning fra Frederiksen der var sit holds bedste denne aften.

Stillingen hed nu 5-3 og på den front havde de to scoringer altså udlignet hinanden.

Endnu et powerplay med mindre end seks minutter tilbage var givetvis lige hvad gæsterne ønskede sig mest. Herning lukkede dog denne gang godt ned for gæsterne og man blev aldrig rigtig farlige.

Keeperen blev trukket i en sidste desperat satsning og man fik også etableret sig i offensiv zone. Lige lidt hjalp det dog for Morten Poulsen kunne lægge pucken i tomt mål og derfor sluttede kampen altså med 6-3 til Herning.

9-4: Aalborg og Rødovre leverede sand målfest i Sparekassen Danmark Isarena EN SPILLEDAGS KARANTÆNE til Noah Samsøe, Herlev Eagles