Publikum kunne nyde en perlerække af flotte scoringer denne eftermiddag. Matchvinder blev Mathias From der afgjorde overtiden med en af sine signatur-scoringer.

Herning Blue Fox - Odense Bulldogs: 5-4 (0-1)(3-3)(1-0)(1-0)

Blue Fox skulle i dagens enlige kamp i Metal Ligaen forsøge at komme tilbage på vindersporet, men der ventede en svær opgave i form af de formstærke Bulldogs.

Begge hold startede ud i en kontrolleret udgave og derfor lod de første chancer vente en smule på sig. Mathias Bau havde bud efter målhjørnet, men pucken peb forbi stolpen og Frederik Bergvik.

Den svenske keeper var den mest travle af ham og Mac Carruth, og gæsterne havde deres besvær med at bryde en langt mere kompakt midtjysk defensiv op.

Odense fik chancen i powerplay godt midtvejs i perioden da Lukas Bang satte en høj tackling i hjørnet på Mathias Mølgaard. Alligevel var det Herning og Andris Dzerins der var tættest på at åbne målscoringen. Et smart træk blev fulgt op af en upræcis afslutning og dermed endnu ingen scoringer denne eftermiddag.

Mål skulle der dog komme og det var lidt mod spil og chancer til Odense. Mathias Mølgaard fiskede en retur til sig og han sendte let pucken i kassen bag en sagesløs Carruth.

Herning burde have udlignet da Jesper Thörnberg blev sendt igennem, men Bergvik reddede flot forsøget fra sin landsmand.

Hæsblæsende action

Der var mildt sagt ingen søndagsstemning at spore i anden periode, hvor holdene både konkurrerede i antal scoringer og også de flottest.

Herning startede ud med et mål efter 22 sekunder, da Petter Hansson køligt fandt Mathias Bau der sikkert eksekverede.

Odense svarede omgående tilbage ved Markus Jensen der efter en fræk pasning fra Mølgaard rev pucken op i det korte hjørne.

Gæsterne altså tilbage i front - i hvert fald lidt endnu. Mathias From havde andre planer og han brugte sin enorme fart til at glide igennem og udplacere Bergvik.

Værterne skulle også nå at komme i front da man fik fanget gæsterne i en udskiftning. Brett Thompson var helt alene med Bergvik og lagde nyderligt pucken i mål til 3-2.

Endnu engang svarede Odense hurtigt tilbage og det var igen lidt af en perle. Lynhurtig spilopfattelse fra Gunnars Skvorcovs betød at pucken lå perfekt til rette for Jonathan Brinkman der hamrede pucken i mål.

3-3 og virkelig tryk på i Kvik Hockey Arena. Hjemmeholdet blev ramt af et par mere eller mindre omdiskuterede udvisninger. Det betød blandt andet to fulde minutter i fem mod tre, og midtjyderne kunne i stille meget op over for Tommy Muck, der hamrede pucken i netmaskerne.

Afgørelse i overtime

Odense overlod initiativet til Herning i tredje periode og forsøgte i stedet at slå til på kontra. Herning altså nu klart mest på pucken, men man blev for det meste holdt til skud fra dårlige vinkler.

På en omstilling var det så netop gæsterne, der var tæt på at udbygge føringen. Kristian Jensen gled i høj fart igennem og fik også passeret Carruth. Desværre for ham stod stolpen i vejen og spillet fortsatte.

Herning fik deres første powerplay i kampen, men det var i andet forsøg at udligningen omsider faldt i Herning. Victor Cubars udnyttede at Morten Poulsen stod perfekt placeret og så stod der 4-4.

Den stilling holdt perioden ud selvom gæsterne faktisk var uhyre tæt på at snuppe sejren til sidst. Skvorcovs ville have haft et tomt mål at skyde på, men pasningen fandt akkurat ikke vej til bladet.

I overtiden var det i stedet Mathias From der igen vævede sig igennem med sin enorme fart inden han uimodståeligt satte pucken i mål. Endnu en perle fra From der individuelt er i en liga for sig, når han sætter fart på sine skøjter.

Bergvik bliver resten af sæsonen i Bulldogs OPTAKT: Herning Blue Fox-Odense Bulldogs