Rungsted slukkede Hernings Final 4-drømme med en stærk sejr på heden. Offensiven skød med skarpt, og Nihlstorp viste klassen.

Herning Blue Fox - Rungsted Seier Capital: 1-5 (0-1, 1-3, 0-1) Herning havde inden aftenens kamp stadig en teoretisk mulighed for at spille sig i Final 4. Det krævede dog en sejr over Rungsted som bekendt allerede har booket billet til turneringen.

En afventende start på kampen betød at Simon Nielsen og Christopher Nihlstorp ikke så den store action, men det billede skulle hurtigt ændre sig.

Førstnævnte hev en kæmpe redning op af hatten da Charlie Sarault spillede Alex Wideman fri foran mål, men den tidligere landsholdskeeper havde luret trækket i baghånden.

I den anden ende havde Kristian Jensen et kraftfuldt håndledsskud som Nihlstorp kun akkurat fik afværget.

Gæsterne skulle dog sætte det første mål på måltavlen. Mattias Persson trykkede til pucken fra distancen, men den  solide trafik foran Nielsen gjorde at pucken susede i mål.

Mathias Røndbjerg satte kort efter et hårdt hit i ryggen på Thomas Andersen. Dommen lød på to plus ti, og Blue Fox var tæt på i de efterfølgende minutter.

Det samme var igen Alex Wideman med et skud mod krydset, og gæsterne havde i det hele taget fået godt fat.

Rungsted måtte vige i deres pres da Nihlstorp fik en udvisning for at bokse Philip Vesterby i hovedet. Næppe bevidst, men efter et godt drive fra Pontus Netterberg måtte svenskeren ligeledes til afkøling.

Blue Fox nåede også et tredje powerplay i første periode. Udover et godt skud fra Morten Poulsen kom værterne ikke frem til det store, og derfor skøjtede gæsterne fortjent til pause oppe med et enkelt mål.

Skræmmende effektivitet

Herning forsøgte at byde ind med mere aggressivitet fra anden periodes start, og missionen lykkedes delvist.

Gæsterne blev holdt i egen zone, og man blev stille og roligt mere nærgående foran Nihlstorp.

Kristian Jensen og Markus Jensen noterede sig begge fine forsøg, men chancen var endnu større da man blev for passive i en tre mod en situation.

Det glimrende udlæg på anden periode blev forpurret da Netterberg igen måtte trisse i straffeboksen. Det blev dyrt, for det lykkedes gæsterne at få pucken i mål. Der var protester for skøjtemål, men tekniske problemer betød, at dommerne ikke kunne få det sædvanlige video review.

Blue Fox fik endnu et powerplay til at reducere, og man fornemmede vigtigheden af de følgende to minutter på lægterne.

Her viste Nihlstorp sin store klasse, og han måtte fremstå som en mindre mur for midtjyderne.

Det var derfor ekstra salt i såret da Rasmus Andersson klappede en puck op i målhjørnet til 3-0 Rungsted.

Målet gjorde tydligt ondt på værterne der også måtte se et skævt udspring fra banden ende for bladet af Morten Jensen, der med største selvfølgelighed rev pucken op i krydset.

Markus Jensen fik fortjent sat en reducering med små to minutter tilbage af perioden, og det gav et spinkelt håb for hjemmeholdet inden de sidste 20 minutter.

Overbevisende indsats

Var der håb i pausen forsvandt den som dug for solen kort inde i tredje periode. I powerplay kunne Tim Daly fra faceoff-cirkelen  fange Simon Nielsen i en sideforflytning. 1-5 på måltavlen, og vel midtjyske tanker om revanche på søndag.

Herning slog ikke videre op i banen selvom kampen var afgjort. En spiller som Frederik Brændgaard sled fortsat for hver eneste puck, mens Rungsted-spillerne strålede af overskud og spillehumør.

Blue Fox skulle også have slået tilbage da Nihlstorp lavede sin vel eneste fejl i kampen, men det lykkedes Markus Jensen at skyde forbi målet og den sprællende svensker.

Nyt powerplay til Rungsted med små otte minutter igen. Samme variant som før, men denne gang prellede skuddet fra Tim Daly af på overliggeren.

I den anden ende skulle Kristian Jensen blot sætte bladet på en puck, men han slog i stedet et hul i luften.

Det var på mange måder forskellen på de to hold. Herning skabte mindst lige så mange chancer som Rungsted, men gæsterne havde den ekstra kvalitet mellem stængerne og hænderne på de offensive forwards.

13 sekunder før tid blev kampen fløjtet af. Det skete fordi Mathias Lehmann Hansen missede en tackling og derfor fløj med hovedet først ind i banden. En læge tilså hurtigt den uheldige forward, som blev fragtet til Herning Sygehus.

Odense kørt hele vejen ud af Granly Hockey Arena SønderjyskE fightede smal sejr hjem i Rødovre