Steffen Frank afgjorde en tæt match i Rødovre Centrum Arena med en scoring blot 14 sekunder inde i tredje periode

Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE 2-3 (1-2, 1-0, 0-1): Rødovre Centrum Arena lagde tirsdag aften is til opgøret mellem Rødovre og SønderjyskE. Da begge hold kom med nederlag i bagagen, var der lagt op til en dyst i Metal Ligaen med to sultne mandskaber.

Det blev SønderjyskE, der også tog den anden sejr i denne sæson mod tyrene. Kampen i aften var dog mere tæt end sidst, og det var gæsterne som kunne trække alle tre point med hjem til Vojens. Stor fight og godt målmandsspil fra Nicolaj Henriksen sikrede sejren, der luner for Mario Simionis tropper midt i tabellen.

SønderjyskE bedst fra land i kampen med et par muligheder – ikke mindst takket være et powerplay kort inde i kampen. William Rørth i Rødovre-målet og co. holdt dog stand og kunne få tiltrængt luft. Hjemmeholdets første skud kom efter godt syv minutter, da fjerdekæden leverede et glimrende indspark afsluttet med godt forsøg af Frederik Kaels tæt under mål.

Knap halvvejs i perioden fik Rødovre sit første overtal, og her sendte cheftræner Thor Dresler fem spillere på isen, der havde en gennemsnitsalder på cirka 21 år. Den nyligt ankomne og debutant for Mighty Bulls, Marcus Almquist, var med på isen.

Begge hold med fine chancer, men både Rørth og Nicolaj Henriksen i gæsternes mål var vakse og lukkede af. Dette var dog ikke tilfældet med tre minutter til pause, hvor Rødovre-keeperen måtte kapitulere. Brendan Harms strøg let frem mod mål og svirpede pucken flot ind højt i målet.

Og SønderjyskE var ikke færdig. Blot 22 sekunder senere øgede Victor Rollin Carlsson til 0-2, da han lagde pucken over målstregen tæt under mål. William Rørth passeret på ny, og sønderjyderne var pludselig komfortabelt i front.

Periodens sidste mål faldt kort efter, da debutanten Marcus Almquist leverede decideret lækkerier og sendte pucken ind til 1-2. Fantastisk scoring af den 17-årige forward, der normalt begår sig i det svenske. Smal føring til SønderjyskE efter 20 minutter.

SønderjyskE indledte anden periode med et tungt pres – kun afbrudt af en friløber til Maksim Popovic, der kom af sted ved hjælp af en dommer. Rødovre fik muligheden i powerplay mod midten af perioden, men hjemmeholdet havde store problemer med at etablere sig. En vis usikkerhed fra Rødovre i denne fase.

Også gæsterne fik chancen i overtal, men Mario Simionis tropper kunne heller ikke kreere noget farligt i de to minutter. Stor fight af Rødovre og SønderjyskE i deres respektive undertalsspil, der ikke tillod åbne chancer.

Til gengæld blev der åbnet mere op i det næste powerplay, der gik til Rødovre efter to fejl af Victor Rollin Carlsson i en faceoff. Det var Brett Welychka, der kun skulle bruge 10 sekunder, før han hamrede pucken ind bag Nicolaj Henriksen til 2-2 med fire minutter igen. Det blev også stillingen ved pause efter nogle højintense minutter til sidst.

Tredje periode var kun 14 sekunder gammel, da Steffen Frank sendte pucken højt i mål til stillingen 2-3. Gæsterne havde givet sig selv en perfekt indledning på de afgørende 20 minutter.

Gæsterne i powerplay, men det blev aldrig farligt, da et aggressivt spillende Rødovre-mandskab gjorde arbejdet svært for de lyseblå. Spillet i tredje periode bar præg af mere fight end decideret flot hockey; langt imellem velspillede angreb og gode chancer.

Overtal til Rødovre fire minutter før tid, og Thor Dresler tog timeout kort efter for at give de sidste dessiner. Rødovre erstattede William Rørth med en markspiller og fik lagt presset, men SønderjyskE kæmpede bravt til fuldtallige.

Rødovre i en sidste satsning, men puckene fandt ikke vej til netmaskerne bag Nicolaj Henriksen. Stærk indsats af gæsterne til det sidste, der ikke lod tyrene at komme til fadet for alvor i de døende minutter. Matchen sluttede med blot 16 skud til Rødovre, og de tre point gik fortjent til SønderjyskE.

Herning måtte bøje sig for velspillende Rungsted METAL FINAL4: Herning ude af kapløbet, SønderjyskE eller Frederikshavn afgøres fredag