Undertippede Frederikshavn var tæt på at udligne i en fortættet slutfase - White Hawks giver sig ikke i serien, Herning har matchbold

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 3-2 (2-0)(0-0)(1-2)

Omend det ikke stod med store blokbogstaver så var skriften på væggen tydelig for enhver i Kvik Hockey Arena, der holder med Herning. Fire kampe inde i slutspillet har Blue Fox end ikke været i nærheden af det niveau. der sikrede klubben sæsonens første trofæ, og et nederlag i eftermiddagens kamp ville sende chokbølger igennem hele klubben.

Omvendt kunne Frederikshavn-fansene glæde sig over, at deres mandskab lige nu har fundet "det bedste" frem som White Hawks har leveret i hele sæsonen. 

Én af grundene til, at serien inden søndagens opgør stod 2-2 skal findes på den, i slutspillet, vitale post i målet. Tadeas Galansky har med længder overgået sin direkte konkurrent i Mac Carruth, og så er det tydeligt at nordjyderne i serien har stortrives i rollen som underdog. 

Patrick Madsen var tilbage for Blue Fox og det var ikke kun en forstærkning af den midtjyske defensiv. Den bomstærke back, der igen i år har fundet vej til sæsonens hold på Metalligaen.dk har også en stor betydning i omklædningsrummet, og han skulle sammen med holdkammeraterne vise forskellen mellem top og bund i grundspillet.

En helt anden attitude end i fredagens kamp var hvad Blue Fox kom ud til kampen med, og snart faldt den første store chance til Phil Marinaccio. Trækket over i baghånden var fint, men pucken rullede på bladet og skuddet gik forbi.

En tidligt powerplay fulgte til Herning der måtte stille op uden Kevin Tansey. Spillet var langt bedre end tidligere set i serien og selvom det ikke talte som en powerplayscoring, så var åbningsmålet en konsekvens heraf. Brett Perlini sendte en puck på stolpen og Miska Humaloja havde et tomt mål foran sig. 1-0 til Herning.

Frederikshavn kaldte en "coaches challenge", men fik ikke medhold, og det blev ekstra dyrt for nordjyderne. Mathias From sendte i det næste powerplay et knaldhårdt skud afsted, og Brett Perlini styrede pucken flot i mål.

Joachim Linnet var i to omgange uhyre tæt på at øge til 3-0, men vigtigt for Frederikshavn at Galansky igen leverede små tryllerier på stregen.

Ud af ingenting var nordjyderne kort efter tæt på at slå tilbage. Man har i backen Santeri Suistio et af sine stærkeste kort rent offensivt, og ydersiden af stolpen måtte klare for Mac Carruth.

Mads Christensen tog en unødig udvisning midtvejs i perioden, og gæsterne har i denne serie været drabelig effektive i den disciplin. Christopher Frederiksen havde et godt skud, men Carruth reddede og fik god opbakning på returpucken.

Første periode løb stille ud og Blue Fox stod indtil videre lettere problemfrit for presset.

Nordjysk modsvar

White Hawks åbnede anden periode bedst og fik hurtigt etableret sig i Hernings zone. Et powerplay fik gæsterne også ud af anstrengelserne, men igen stod hjemmeholdet lidt uvant imod.

Sebastian Brinkmann peb ud skud snævert forbi den fjerneste stolpe, og det var som om at Blue Fox ikke rigtigt var kommet ud fra pausen endnu. 

Pucktabene blev flere og man havde ikke samme ro på pucken. Det gav blod på tanden for Frederikshavn, der også markerede sig i nærkampene. 

Der blev også længere mellem målchancerne, men med lidt under syv minutter tilbage faldt periodens første udvisning. Brett Perlini ramte stolpen, og i det hele taget fungerede denne del af spillet langt bedre for Blue Fox end tidligere.

Bau og Marinaccio kombinerede ligeledes glimrende, men Marinaccio missede fra en spids vinkel. Målet var ellers mere end åbent for canadieren i den situation.

Mathias Bau trak igen en udvisning på gæsterne, og nu ville være et passende tidspunkt igen at finde skarpheden frem for værterne. Gordon Ballhorn sendte pucken snert forbi den ene opstander, og derfor var alt endnu åbent inden de sidste 20 minutter.

Uventet dramatisk slutning

Publikum fik en lidt afventende start på tredje periode indtil pucken faldt på bladet af Mads Christensen. Han var ganske konsekvent i sin afslutning, der altså også havde held til at passere Galansky.

Oppe 3-0 lignede det en afgørelse på kampen, men Frederikshavn havde andre planer for denne eftermiddag. Frederiksen bed sig fast i offensiv zone, og han fandt en helt fri Daniel Trkulja i slottet. Svenskeren klappede første gang til pucken og så var afstanden mellem holdene igen nede på to mål.

Phil Marinaccio var uhyre tæt på da han rundede Galansky tæt under mål, og det var et mindre vidunder, at Miska Humaloja ikke fik staven på pucken, der susede igennem målfeltet.

En stærk aktion fra unge Mads Klyvø gav en farlig returpuck som Carruth til sidst fik styr på. Men det var intenst inde foran Herning-målet, og snart skulle temperaturen stige yderligere.

Mac Carruth, der ikke har leveret varen i dette års slutspil, lod skuddet fra en spids vinkel snige sig ind ved forreste stolpe. Skidt skidt målmandsspil, men Aleksi Halme kunne være ligeglad da han jublede i hjørnet.

3-2 på måltavlen og der resterede endnu 10 minutter. 

Marinaccio var udsædvanlig uskarp denne eftermiddag, og han brændte igen en stor chance da han ellers fik pucken foræret.

Man fornemmede uroen i værternes defensive rækker, men i den anden ende var Mads Christensen tæt på at overliste Galansky der fik hjælpen af stolpen endnu engang.

Den mest rutinerede spiller i en Herning-trøje er Andris Dzerins, og det var derfor også vildt at det netop var ham der sendte Halme afsted. Carruth reddede dog sin holdkammerat.

Galansky susede ud på bænken og White Hawks i den ultimative satsning. Herning stod imod til det sidste og kunne ånde lettet op inden man fejrede sejr, der set over hele kampen trods alt var nogenlunde fortjent. Men Frederikshavn viger sig ikke i denne serie, hvor nerver og intensitet er på højkant.

Sådan som det skal være i slutspillet. 

 

 


Stærk første periode holder Bulldogs i live i serien mod Herlev SønderjyskE leverede stærk udekamp og forlængede serien