Fynboerne vandt 4-2 og fremtvang en sjette kamp i serien mod ørnene

Odense Bulldogs-Herlev Eagles 4-2 (2-0,1-2,1-0) Kriterierne før kampen var ganske simple inden dagens kamp for Odense Bulldogs. Alt andet end en sejr ville betyde at den historisk gode sæson, med klubbens højeste pointsnit, ville være ovre inden slutspillet for alvor begyndte.

For Herlev ville en sejr være nok til klubbens første kvartfinalesejr nogensinde og et goddag til en historisk semifinale.

En af hovedgrundene til dette er Lukas Horak, som Bulldogs har haft store problemer med at få pucken forbi, men efter blot to minutter fik hjemmeholdet pucken forbi ham. Efter en vundet faceoff af Gorm Topholt, klappede Mikkel Hansen til pucken første gang.

Skuddet blev klistret op i det nærmeste målhjørne til en fynsk drømmestart.

Bulldogs dominans forsatte, og det fynske mandskab spillede med en fart og fysik, som Herlev Eagles denne aften havde store problemer med at følge, Det gav flere gode chancer for en fordobling af føring til blandt andre Gunars Skvorcovs.

2-0-målet lå i luften, og efter ti minutter fik Jesper Thörnberg for anden kamp i træk pucken forbi Lukas Horak. Efter at være kommet flot ind i zonen, fik svenskeren skaffet sig plads til afslutning, og hamrede pucken op i det fjerneste målhjørne.

Kampbilledet forsatte, og det var betydeligt tættere på 3-0 end 2-1 efter første periode. Jesper Thörnberg var tæt på at blive dobbelt målscorer med en styring efter 13 minutter. Gunars Skvorcovs havde også alletiders mulighed med fem minutter igen af perioden, men overplacerede sin afslutning.

Mod slutningen af perioden kom gæsterne lidt bedre med, og i to omgange måtte Stefanos Lekkas vise sin klasse med store redninger på Lasse Mortensen og Maxim Popovic, som begge fik driblet sig til en afslutning i slottet. Dog var Odense også tæt på at komme på 3-0 midt i gæsternes gode periode, da en fejl mellem Lukas Horak og Luis Blak Olsen var tæt på at ende i et selvmål, men pucken gled snært forbi målet.

Dermed gik Bulldogs til pause med en 2-0 føring efter deres klart bedste periode i slutspillet. Fra anden periodes start forsatte Odense, og efter blot 40 sekunder fik de bragt sig foran med 3-0. Denne gang var det Radim Piroutek, som efter en smuk frispilning af Igor Merezhko let kunne gøre det til 3-0.

Herlev har i denne serie gang på gang bevist, at holdet aldrig giver op, og det blev anden periode endnu et eksempel på, da gæsterne i Odense efter 3-0-scoringen tog over. Herlev skabte et hav af chancer, hvor Lekkas måtte agere redningsmand, og når han var passeret, kom overliggeren til hjælp.

Bulldogs var under tungt pres, og Herlev havde pludselig fundet sig selv igen.

Odense forsøgte at svare igen, og Oliver True var tæt på at gøre det til 4-0 mod spil og chancer, da han fik en friløber efter godt ni minutter af perioden. Lukas Horak fik læst afslutningen. En vigtig redning for Herlev, for godt et minut senere var den gal i Odenses ende. Mikkel Hansen tabte et skær i en duel på et uheldigt tidspunkt, hvilket gav Herlev en kontra, hvor Tobias Åhström forsøgte at sende pucken på tværs. Victor Bemström fik staven på pasningen, men pucken gik ind i eget mål.

Reduceringen rystede Bulldogs, og kort efter var det Herlev tæt på i flere omgange, men Stefanos Lekkas holdt fast i tomålsføringen. Det var en kort fornøjelse for hjemmeholdet, da gæsterne i powerplay havde marginalerne på sin side.

Et skud fra Anton Johansson tog en stav, og gik i en blød bue over en chanceløs Stefanos Lekkas i målet. En stærk afslutning på perioden for Herlev, der pludselig lugtede avancement.

Tredje periode blev en stærk taktisk periode af fynboerne, som i den formåede at komme sig over Herlevs to  reduceringer. Herlev kom til meget få chancer, og kun ved enkelte momenter blev det farligt foran en velspillende Stefanos Lekkas.

Et af disse momenter kom, da Sebastian Ehlers mistede pucken på egen blå linje. Fejlen gav Mikkel Bertelsen en friløber, men Lekkas leverede sin største redning i kampen, og fastholdt Bulldogs føring.

Odense kom også selv til store chancer i løbet af perioden, og både Otto Nieminen og Kristian Jensen var tæt på at genetablere en fynsk tomålsføring efter godt arbejde foran mål. I begge tilfælde fik de afsluttet tæt under mål, men Lukas Horak fik lukket af.

Horak var dog ikke i stand til at holde Herlev inde i kampen, da Bulldogs afgjorde kampen med godt to minutter tilbage. Fynboernes førstekæde fik arbejdet hårdt i Herlevs zone, og til sidst fandt Sebastian Ehlers en helt fri Gunars Skvorcovs foran mål. Her var den lettiske angriber iskold, og i to omgange fik han lagt sejrsmålet ind bag Horak til stor jubel for Bulldogs.

Ørneborgen bliver proppet på tirsdag til kamp seks.

Rungsted holdt nullet og forlængede serien Herning modstod presset i nervepirrende afslutning