Gæsterne vandt i Sparekassen Danmark Isarena

Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital 0-2 (0-1,0-0,0-1) Rungsteds slutspilshold æder man ikke bare sådan. Også selv om man hedder Aalborg Pirates, har vundet grundserien og er oppe 3-1 i kampe.

Det beviste Roy Johansens tropper i går, hvor holdet fra Nordsjælland tog til en af de sværeste udebaner overhovedet og vandt for anden gang på tre forsøg.

Med 2-0-sejren holder Rungsted i den grad serien i live, og nu gælder det for Seier Capital om også at få scoret på hjemmebane, hvis serien skal ud i syv kampe.

Søndag eftermiddag var Frederik Bjerrum på spil tidligt i kampen, da han drønede ind bag Aalborgs forsvar og satte kampens første mål.

Det blev det eneste mål med målmand i løbet af de 60 minutter.

Rungsted overlevede nemlig resten af kampen med en fin, taktisk forestilling, hvor det lykkedes at holde igen for Pirates' stærke og brede angreb.

En fem mod tre-situation til Aalborg fik Rungsted overlevet i første periode, og derefter gik det slag i slag for gæsterne, der leverede den bedste defensive præstation i indeværende sæson.

Hvor Aalborg - ifølge Nordjyske - dominerede tungt efter Rungsteds åbningsmål og i de første 20 minutter, var Rungsted ifølge samme medie bedre med i de midterste 20 minutter, hvor det lykkedes gæsterne at komme lidt længere frem på banen. Dog uden scoring til følge.

Spinkel føring til Rungsted efter 40 minutter, og en taktisk præget start på tredje periode. Oskar Drugge skød på stolpen, Rungsted fandt en kontramulighed i modsatte ende.

George Sørensen blev taget ud og Rungsted udnyttede og benyttede lejligheden. Lucas Andersen satte 2-0-scoringen og kampen var lukket.

Ganske overraskende, at Rungsted kunne tage serien tilbage til Bitcoin Arena. Slutspillet lever i den grad - også duellen mellem nummer et og otte.

HETAG HØJDEPUNKTER: MÅL OG REAKTIONER fra Esbjerg-SønderjyskE Stærk første periode holder Bulldogs i live i serien mod Herlev