Blue Fox viste vejen for Danmark mod en af modstanderne i næste weekends OL-kvalifikation

Herning Blue Fox – Japan 8-3 (3-0, 2-0, 3-3)

Herning og Japan spillede søndag eftermiddag den anden testkamp på to dage. Hvor fredagens kamp var tæt og spændende til det sidste, og derfor skulle afgøres i overtid, så var dagens kamp til gengæld næsten afgjort, inden den for alvor var kommet i gang.

Japan under tidligt pres; fik vanskelig start på kampen

De japanske gæster skulle vise sig at få en særdeles vanskelig start på kampen, da Herning satte gæsterne under et stort pres tidligt i opgøret. Der var således ikke spillet mere end 19 sekunder, før Herning bragte sig foran med 1-0. Pucken bliv slynget ind foran mål ude fra hjørnet, og inde foran mål så den ud til at ramme en skøjte og gå i mål. Mathias Bau Hansen blev noteret for scoringen.

Mindre end to minutter senere formåede Herning igen at slå kapital af deres høje pres og deres spillemæssige overtag. Emil Kristensen leverede oplægget til Victor Cubars, der tog chancen med en lumsk afslutning fra distancen. Pucken gik hele vejen og passerede Yuta Narisawa lavt i målet til 2-0.

Taiga Irikura tog kampens første udvisning efter tre minutters spil og halvandet minut senere havde Herning øget deres føring til 3-0, da Marcus Kjær Almquist eksekverede på en flad afslutning fra en umarkeret position midt i slottet. Der var kun spillet 4:22, men Japan var allerede bagud med 3-0. En sand mareridtsstart på kampen for de japanske spillere.

Japanerne formåede dog stille og roligt at arbejde sig ind i kampen igen, og godt hjulpet på vej af en udvisning til Hernings Joachim Linnet efter fem minutter, så lykkedes det for en stund Japan at presse Herning. Yushiroh Hirano kom her til to scoringsmuligheder i overtalsspillet, men marginalerne var ikke på Japans side.

Heller ikke efter ti minutters spil var marginalerne på Japans side, da Seiya Hayata fik mulighed for at følge op på en returpuck tæt under mål. Hernings lettiske keeper Janis Fecers forhindrede i sidste øjeblik en japansk scoring. En ny Herning-udvisning efter små syv minutter gav Japan nye muligheder, men Herning stod godt imod.

En japansk udvisning til Seiya Hayata efter 10 minutters spil sendte kampens momentum tilbage til Herning. Hjemmeholdet pressede hårdt på for at øge føringen og kom her til helt åben chance, som dog blev misbrugt.

Tilbage i spil fem mod fem havde Japan svært ved at trænge igennem Hernings defensiv, og det var derfor småt med japanske scoringsmuligheder i resten af åbningsperioden. Mod slutningen af perioden lykkedes Japan dog med at få flyttet spillet lidt længere frem på banen og Sota Isogai forsøgte sig her med et glimrende slagskud.

Med tre minutter tilbage af åbningsperioden formåede japanerne at presse Herning til en udvisning. Jakob Jessen måtte her afsone to minutter for en holding. Der blev dog ikke scoret yderligere i 1. periode.

Dyre japanske udvisninger

Selvom kampen næsten synes at være afgjort, allerede inden den for alvor var kommet i gang, så fortsatte Herning ufortrødent deres høje spillemæssige pres på japanerne.

Som man ofte ser det, når et hold er presset, så førte værternes overtag på isen til flere japanske udvisninger og de skulle vise sig at blive dyre i anden periode.

Makuru Furuhashi sad således i udvisningsboksen for en slashing, da Herning enkelt øgede til 4-0. Derian Poluffe havde således ingen problemer med at sende en returpuck fra den japanske keeper i netmaskerne i periodens niende minut.

Herning styrede spillet med hård hånd gennem det meste af anden periode, og som en konsekvens heraf fik japanerne raget endnu en udvisning til sig fire minutter før pausesignalet. Hiroto Sato måtte her til afkøling for en tripping.

Små to minutter senere havde Herning, hen mod slutningen af power playet, sendt en puck på tværs af målfeltet, som finske Aleksi Ainali ikke havde nogle problemer med at sende i mål til 5-0. Japan havde dermed indkasseret deres tredje mål i undertal.

Selvom Japan kom frem til en stor dobbeltchance til først Yu Sato og efterfølgende Taiga Irkura, så formåede Herning fortsat at holde de japanske gæster fra scoring søndag eftermiddag. Nede med 0-5 var der da også et stort bjerg at bestige for japanerne, hvis de skulle gøre sig håb om et comeback i tredje periode.

Spænding om udfaldet udeblev trods målorgie i tredje periode

Overraskelsen udeblev da også, selvom japanerne fik reddet lidt af æren i tredje periode, som skulle vise sig at byde på hele seks scoringer.

Herning viste ingen nåde, da man efter fire minutter øgede til 6-0 efter det man vel godt kan tillade sig at kalde for inkonsekvent japansk forsvarsspil. Japanerne gav i hvert fald Herning alt for let spil efter en erobring i midtzonen. Hjalte Kruse Thomsen leverede her forarbejdet for Brett Thompson og Herning var således oppe med seks.

Kun godt et halvt minut senere fik Japan dog for en stund fodfæste i kampen. Gæsterne viste, at de også kunne det der med spilvendinger, da man udnyttede en tre mod to-situation til at reduceret til 6-1 ved Yuki Miura, der fik prikket pucken det sidste stykke ind over stregen.

Fire minutter senere var der fornyet optimisme i den japanske lejr, da man formåede at komme på 6-2. Japanerne sendte pucken på tværs tæt under mål og ved stolpen havde Chikara Hanzawa taget opstilling og han udnyttede sikkert muligheden til at reducere til 6-2 ni minutter inde i perioden.

Vi havde dog slet ikke set kampens sidste mål endnu. Et minuts tid senere var det igen Hernings tur til at komme på måltavlen, da værternes Maksim Popovic sendte pucken hårdt mod mål ude fra flanken. Inde foran mål styrede Mathias Bau Hansen sikkert skiven i nettet og Herning første nu med 7-2.

Japan reducerede til 7-3 fire minutter før slutsignalet. Målet kom efter en situation, hvor Janis Fecers i målet lignede en mand, der troede at han havde styr på pucken. Men den fortsatte i en blød bue hen over ham og inde i målfeltet kunne Makuru Furuhashi let score japanernes tredje mål i kampen.

Herning fik dog alligevel det sidste ord i kampen, da hjemmeholdet et halvt minut senere øgede til 8-3. En veloplagt Hjalte Kruse Thomsen leverede forarbejdet, mens Simon Lafrance var først over en returpuck fra den japanske målmand.

Japan udbad sig en timeout med 2:03 tilbage af kampen og fik efterfølgende øvet seks mod fem-spillet i slutfasen. Japanerne var selvfølgelig godt klar over, at de ikke kunne hente fem mål på to minutter, men forude venter som bekendt tre vigtige OL-kvalifikationskampe mod Norge, Danmark og Storbritannien. Så fint af Japanerne, at de lige fik øvet den disciplin også.

Hos Herning var der tale om en flot og solid indsats over hele linjen. Især Hjalte Kruse Thomsen og Mathias Bau Hansen leverede varen for midtjyderne, mens Yushiroh Hirano var mest iøjnefaldende hos japanerne. Han viste god spilforståelse, godt overblik, styrede japanernes overtalsspil fint og så havde han generelt en sikker og rolig puckomgang.

SKARPE BILLEDER FRA HERNING-JAPAN Mathias Bau Hansen er tilbage på isen efter lang pause