Status over vestjydernes nuværende trup får du lige her

Først og fremmest skal vi skynde os at sige pænt tak til Sune Hjulmand.

Klubmanden med 18 sæsoner på bagen har været en af de spillere, der altid bare "har været der", og bliver en af de spillere, man kommer til at savne ude i hallerne - og det uanset tilhørsforhold. 

Det er i hvert fald undertegnedes påstand, at Sune Hjulmand på grund af sin fairness, sit ærlige arbejde og sympatiske fremtræden har været en af de mest respekterede spillere internt i Metal Ligaen. Men nu gælder det familien, børnene og det civile job. 

For Esbjerg Energy begynder dermed en tid uden to klubikoner, eftersom Jannik Christensen også valgte at takke farvel efter sidste sæson. Det er ekstremt meget klub-DNA, der dermed er forsvundet. 

Hvad er der foreløbig sket over sommeren. Esbjerg Energy stiller med samme målmandsduo som i fjor, og både Mathias Seldrup og Christian Elmose er folk, man kan stole på i det vestjyske. Seldrup stadig førstemand, men Elmose bankede på med flere fine præstationer i sidste sæson.

Kigger man på Energys hjemmeside består backbesætningen foreløbig af Mikkel Rask, Philip Larsen, Juuso Walli og Jeff King. Oscar Schulze er drønet til Vojens, Jannik Christensen stopper.

Tippet herfra er, at Esbjerg kommer til at stille med fire importbacker også i den kommende sæson, og spørgsmålet er så, om Simon Grønvaldt tager en tørn mere og/eller om Esbjerg finder et "hidden gem" med dansk pas ude på markedet, eller et par unge spillere med fremtidspotentiale, der skal spilles ind. 

Toppen og fundamentet er fornuftigt, men bredden skal også være i backlinjen, hvor der gerne skal være 7,5 kompetente spillere til at tage et hold gennem et grundspil, hvor der med sikkerhed kommer skader, der byder på slitage. 

Angrebslinjen hos Esbjerg tæller "allerede" 12 spillere, og der materiale til at lave to rutinerede "danskerkæder". Bjerrum-brødrene, Grundtvig, Kjær, Mærsk og Nielsen er på plads og Grayson Downing er en topimport, hvis han kan holde sig skadesfri. Aleksi Halme er afprøvet i Metal Ligaen og kan blive den import-målscorer, som Esbjerg savnede i sidste sæson. 

Læg dertil de talentfulde unge mennesker, der forhåbentlig bliver tilgodeset med spilletid i den kommende sæson. Victor Sand har allerede vist den fornødne energi og Thomas Mondrup og Tobias Ebener er også på vej til at blive "rigtige" seniorspillere. Begge har efter sigende stort potentiale.

Spændende bliver det med den unge dansk/schweizer, Yannick von Bergen, der kommer til byen som schweizisk ungdomslandsholdsspiller og med fornuftige tal fra Langnau i alpelandets U20-liga. Hvilken rolle kommer han til at spille?

Naturligvis er det tungt med tabet af Philip Schultz. Sikke en sæson, han havde. Schultz må have været rigtig tæt på en billet til VM-truppen, for hans formkurve fra slutspillet fortsatte ind i testlandskampene før VM. 

Esbjerg henter to-tre ekstra imports inden sæsonstart. Klubben og organisation higer efter et Metal Final4-deltagelse og en positiv start på sæsonen. Rammer Energy rigtigt, kunne vestjyderne sagtens ligne en hed top fire-kandidat efter 16 kampe, hvis Jason Jaspers får sat kæderne rigtig sammen fra start. 

 

 


JUNI-STATUS: SønderjyskE WILLIAM BACK fortsætter i Rungsted Seier Capital